Mar
30
Thu
Josipa Škrapić i Iva Čukelj – “Nastavi niz”. @ AKC Medika/Galerija Siva
Mar 30 @ 19:00 – Apr 6 @ 20:00

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe autorica Josipe Škrapić i Ive Čukelj pod nazivom “Nastavi niz”.

Otvorenje izložbe predviđeno je za 30.ožujka u 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan do 6. travnja od 17:00 – 20:00 sati.

Nastavi niz

Kilometri udaljenosti, ali zajednička tema koja ih briše. Kontakt se ostvaruje putem razgovora kao i međusobnog poznavanja odnosno razumijevanja bez fizičke bliskosti. Kroz proces rada, umjetnice interveniraju na prethodnu akciju time gradeći mrežu, jedna drugoj nudeći odgovor kroz likovni komentar – novom formom ili nastavljajući rad druge. Dvije umjetnice propitkuju pojam nostalgije u vidu sjećanja koja su ostala trajno utkana u njihov unutrašnji svijet. Njihova sjećanja međusobno se isprepliću i nadopunjuju jer su vezana s različitim prostorima i pogledima na dom – stvaran ili figurativan kojeg gradimo mi sami – onaj zamišljen u koji i pohranjujemo sva sjećanja. Prostor koji tako zajednički grade u galeriji postaje kolaž isprepletenih sjećanja, fragmentirajući umjetničke prakse svake umjetnice. Obje umjetnice propituju sebe i prizivaju najranija i ona utisnuta sjećanja kroz formu instalacije, fotografije, predmeta, riječi, rečenica, artist book-a putem kojih ilustriraju spomenutu nostalgiju u vizualni doživljaj istovremeno pitajući se zašto pamte baš te isječke događaja.

Josipa Škrapić (1997.) preddiplomski studij završava na Akademiji Umetnosti, na Univerzi v Novi Gorici u Sloveniji 2019. godine, studij digitalnih umjetnosti i praksa, na odsjeku suvremenih umjetničkih praksi. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, na smjeru novih medija pod mentorstvom Andreje Kulunčić. Članica Društva vizualnih umjetnika – CRUX. Izlagala na više skupnih izložbi u Puli, Rijeci, Novoj Gorici, Izoli, Ljubljani. U svom se radu, kroz razne medije, bavi kulturološkim pitanjima i fenomenima, kao i osobnim iskustvima i introspekcijom.

Iva Čukelj (1993.) diplomski sveučilišni studij Likovna kultura, smjer nastavnički završava 2019. godine. kada odlučuje svoje umjetničko obrazovanje nastaviti dalje te upisuje diplomski sveučilišni studij Animirani film i novi mediji, smjer novi mediji, gdje diplomira 2022. godine. U svome radu bavi se pitanjem ručnog rada i njegovim smještanjem u umjetnosti danas, temom obitelji i sjećanja. Živi I radi u zagrebu kao učiteljica Likovne kulture.

FB: https://bit.ly/3JDrebH

Instagram: https://bit.ly/3FMbpOJ

https://attack.hr/josipa-skrapic-i-iva-cukelj-nastavi-niz/

************************************************************************
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
http://attack.hr/galerija-siva/

attack.hr

https://www.facebook.com/akc.attack

https://www.instagram.com/akc.attack/

https://www.tiktok.com/@akcattack

https://twitter.com/AKCAttack

Apr
1
Sat
Ful Kul Buvljak @ Boogaloo
Apr 1 @ 10:00 – 17:00

Nakon vrlo uspješnog prvog Ful Kul Buvljaka nakon zimske pauze krečemo dalje! Novi Ful Kul Buvljak će se držati u subotu 01.04.2023. na platou popularnog zagrebačkog Boogaloo Cluba! Ful Kul Buvljak, jedanod največih i najboljih urbanih buvljaka u gradu Zagrebu okuplja mnoštvo zanimljivih ful kul izlagača i posjetitelja, a na tersasi kluba Boogaloo se okuplja i druži ful kul ekipa i uživa u druženju, piću i glazbi. Ful Kul Buvljak se za posjetitelje otvara u 10:00 sati i traje do 17:00 sati, a ulaz je besplatan, a zbog velikog interesa je Ful Kul Buvljak proširen na još dva manja platoa na ulazu u sam klub.

Ful Kul Buvljak se održava jednom mjesečno i nije samo običan buvljak jer pored bogate i raznovrsne ponude ima svoj stil i stav, a atmosferu takvu da neki posjetitelji dolaze samo na druženje, piće i glazbu koju vrti DJ Tomi Phantasma na terasi kluba gdje ćete moći uživati i družiti se uz set 80’s, new wave, post punk, dark, rock,…. hitove kao i kultnih ali manje poznatih pjesama koje se baš ne vrte na radijo stanicama, a svi ih volimo.

Odaziv izlagača je također do sada bio iznad očekivanja, tako da je redovito “sold out”, tako da će ovoga puta biti otvorena još dva manja platoa,  bočni plato, lijevo od ulaza po stepenicama koji gleda na samu Ulicu Ivana Lučića, kao i na sam doljni plato na samom ulazu! Također je i sama kvaliteta ponude na nivou europskih gradova te slobodno možemo reći da je Ful Kul Buvljak u rangu s buvljacima u Amsterdamu, Berlinu, Londonu,… a za što su najviše zaslužni sami izlagači, kao i organizatori. Sama lokacija je također vrlo atraktivna i nudi sve sadržaje koje bi jedan buvljak trebao imati, kao i sama public,  tako da vam je uz dobar shoping zagarantirano i zanimljivo druženje i dobra zabava.

Ful kul buvljak je koncipiran na prodaji i zamjeni raznoraznih zanimljivih stvari tj predmeta. Znači, svi koji imaju kolekcije ful kul odjeće, obuće, nakita i drugih modnih dodataka, umjetnina, knjiga, stripova, gramofonskih ploča, CD-ova, DVD-ova, kazeta, VHS-a, poštanskih markica, crteža, plakata, bedževa, prišivaka, instrumenata, antikviteta, svijećnjaka, ogledala, lampi, bicikala ili možda sami nešto dizajniraju ili izrađuju, a žele to prodati, mijenjati ili izlagati pozvani su da nam se pridruže u subotu 01.04.2023.. na Ful Kul Buvljaku.

Pored klasičnog buvljaka je na Ful Kul Buvljaku poseban prostor namjenjen za prodaju gramofonskih ploča, CD-ova i ostalih nosača zvuka i slike, postera, stripova, instrumenata, slika, knjiga, te ostale glazbene i filmske memorabilije.

Dođite na Ful Kul Buvljak koji je više od samog buvljaka – mjesto susreta starih, ali i novih lica veselih prodavačica i prodavača te prodajte, mijenjajte, kupujte i družite se s ekipom uz kavu, čaj, pivo,… u odličnoj opuštenoj atmosferi.

Za one koji ne znaju, Boogaloo Club se nalazi na adresi Ulica grada Vukovara 68 u sklopu zgrade Pučkog otvorenog učilišta, a ulaz u klub je iz Ulice Ivana Lučića na raskršću sa Čazmanskom ulicom.

Ako želite izlagati na Ful kul buvljaku molimo da se prijavite na e-mail adresu buvljakfulkul@gmail.com na kojoj možete dobit sve dodatne informacije.

FB event: 
https://www.facebook.com/events/873393610416081?ref=newsfeed

FB grupa:
https://www.facebook.com/groups/543565632831637

Leave a Reply