Gaye Su Akyol

When:
17. February 2024. @ 20:00
2024-02-17T20:00:00+01:00
2024-02-17T20:15:00+01:00
Where:
Klub Močvara
Trnjanski nasip bb
Zagreb
Cost:
24/28€

 

World music senzacija Gaye Su Akyol sredinom veljače stiže u Močvaru!

Gaye Su Akyol premijerno dolazi u Hrvatsku. Ova svestrana umjetnica i aktivistica nastupit će u subotu, 17. veljače u Močvari i sa sobom donijeti oveći naramak psihodelije, anatolijskog rocka te turske klasične i tradicionalne glazbe. Early bird ulaznice su rasprodane. Pretprodajna cijena ulaznica je 24 eura, a kupiti se mogu u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, kao i preko sustava CoreEvent. Na ulazu će, ako ih ostane, koštati 28 eura.

Gaye Su Akyol je kantautorica, slikarica i antropologinja rođena 1985. u Istanbulu. Prije nego je započela solo karijeru bila je u bendovima Mai, Toz Ve Toz i Seni Görmem İmkansız. Prije 10 godina izdala je album prvijenac Develerle Yaşıyorum (I’m Living With Camels), a u realizaciji joj je tad pomogao tročlani bend Bubituzak. Ona u svom izričaju miješa tradicionalne turske melodije i njihove tipične strukture s elementima psihodelije, surf rock i grungea. Naravno, sve to uz njen hipnotički vokal i prstohvat nekonvencionalne teatralnosti koja svakako ide uz njen lik i djelo. Kao glavne uzore navodi tursku klasičnu glazbu koju je slušala uz svoju majku, a zatim Nirvanu i Kurta Cobaina. Glazba koju stvara Gaye Su Akyol zapela je i najpoznatijoj world music izdavačkoj kući Glitterbeat koja joj je izdala posljednja tri albuma, uključujući i najaktualniji Anadolu Ejderi (“Anatolian Dragon”) koji će ovom prilikom promovirati u Močvari.

Vrlo utjecajni časopis Songlines proglasio ju je izvođačem godine za 2019., dok je prošlu godinu zakucala nastupom na KEXP-u. Ističe se i svojim aktivističkom angažmanu, posebno pomičući norme i veća prava za LGBT zajednicu i žene u Erdoganovoj Turskoj. Dan ranije nastupit će i u beogradskom Dorćol Platzu, također u organizaciji Hangtime Agencyja.

FB: https://web.facebook.com/gayesuakyol
YT: https://www.youtube.com/watch?v=BT27ZQdEEjk&t=9s
SP: https://open.spotify.com/artist/0VsS7WKuNEsKGNIWuiwSyZ
IG: https://www.instagram.com/gayesuakyol/

FB event: https://www.facebook.com/events/400350902329704

Leave a Reply