Javni poziv za prijavu premijerne izvedbe za vanjske prostore u sklopu 6. Kulturnog uličnog festivala

Drugu godinu za redom Cirkorama kao organizator KUFa, koji broji svoje šesto izdanje, produkcijski podržava predstave s premijerom na samom festivalu. Time dopronosi razvoju ulične umjetnosti  i čini  kulturu dostupnu svima.

Ako se bavite izvedbenom umjetnošću i kreirate sadržaj koji je namijenjen vanjskim prostorima, te djelujete na području Hrvatske, ovo je idealna prilika da svoj rad premijerno izvedete pred mnogobrojnom publikom Kulturnog uličnog festivala.

Selekcijski tim KUF-a odabrati će projekte koji će uz produkcijsku potporu, svoje premijerno prikazivanje imati na Kulturnom uličnom festivalu, u nadi da će se uz ovakav vid potpore umjetnost u vanjskim prostorima – s godinama povećavati.

Prijave se primaju do 2.4.2024. godine u 23:59 , putem obrasca: 

https://forms.gle/9BRAVeEcY36BJCmR6

 Kulturan ulični festival – KUF je festival posvećen razvoju umjetnosti u vanjskim prostorima i kulture u zajednici. 

KUF se šestu godinu za redom održava u Zagrebu, a od 2021. gostuje i u Sisku, u suradnji s Gradskom Galerijom Striegl.

Koncept festivala je da putuje po gradskim četvrtima u kojima su raznovrsni umjetnički sadržaji manje dostupni i stanovnicima tih četvrti ponudi kvalitetan izvedbeni program, a lokalnim i gostujućim umjetnicima priliku susreta s novom publikom.

KUF se u Zagrebu tradicionalno odvija tijekom rujna kao dobra uvertira u početak nove radne godine, a u Sisku krajem kolovoza.

Za sva dodatna pitanja obratite se na mail: cirkorama@gmail.com

O rezultatima javnog poziva svi prijavljeni biti će obavješteni najkasnije 14 dana nakon zatvaranja poziva. Pri odabiru prednost imaju predstave koje svoj izričaj temelje na suvremenom cirkusu i uličnoj umjetnosti.

Kulturan ulični festival putuje kvartovima pod sloganom:
Najveći SHOW na svjetu pod vašim balkonom!!!

Kulturan ulični festival sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba- Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

Leave a Reply