“Veliki odmor”: Radionice za srednjoškolce/ke u Attacku!

“Veliki odmor” je edukativni program AKC-a kojim želimo potaknuti mlade, prvenstveno srednjoškolce/ke na bavljenje glazbom, organizaciju glazbenih programa i otvoriti prostor mladim glazbenicima/cama, glazbenim bendovima u srednjoj školi za nastup pred publikom.

Cilj ovog projekta je iskoristiti  potencijal mladih u sukreiranju kulturno umjetničkog programa, stvarajući poticajno okruženje kroz veću uključenost u rad kluba, potaknuti ih na stvaranje glazbe u različitim oblicima i otvoriti prostor za prezentaciju rada mladih bendova.

U 2024. organiziramo dvije besplatne radionice za srednjoškolce/ke te otvoreni poziv srednjoškolskim bendovima/izvođačima/cama za nastup na festivalu “Veliki odmor” koji će se održati 6. travnja:

Veliki odmor⚡Radionica izrade vizuala za srednjoškolce/ke

02.03. ⚡ 09.03. ⚡ 16.03.

11.00 – 13.30 h @ Infoshop/knjižnica Pippilotta, Pierottijeva 11

Radionica je namijenjena srednjoškolcima/kama koji/e imaju želju naučiti izraditi vizualna rješenja za događanja i staviti ih na format plakata te formate za društvene mreže. Na radionici polaznici/e će se upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te će imati priliku zajedno s voditeljicom osmisliti vizualno rješenje za festival “Veliki odmor” koji će se održati 6. travnja.

Nakon izrade zajedničkog vizualnog rješenja, sudionici će uz mentorsku podršku izraditi svoju verziju plakata koja će biti izložena u galeriji Siva tokom trajanja festivala.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete putem upitnika na sljedećem linku:

????  https://forms.gle/GprBiawtMmBQsqwTA

Prijave se zaprimaju zaključno s 28.02.2024.

Važna napomena – broj polaznika/ca je ograničen te je sudjelovanje na sva tri termina obavezno.

O voditeljici radionice:

Agata Lučić (1995.) u svom radu najčešće koristi crtež, ilustraciju, grafiku i keramiku. Osim ilustriranja priča i tekstova, poticaj za vizualno izražavanje pronalazi u vlastitom okruženju. Diplomirala je na odsjeku Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2020. U izdanju Malih zvona ima objavljene dvije knjige – autorsku slikovnicu „Ogledalo bez mana“ te je ilustrirala knjigu „Tri putnika u zemlju Nut“ autorice Dorte Jagić. Ilustracije iz knjige „Tri putnika u zemlju Nut“ izložene su na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2021. i Ananas International Illustration Exhibition BIBF 2021. Za knjigu „Ogledalo bez mana” nagrađena je posebnom pohvalom žirija na 11. Supertoonu – festivalu animacije i stripa u kategoriji strip album. Oslikala je nekoliko murala – „Muzej za svakoga“- Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb; projekti HDLU-a „Sloboda stvaranja“, „Horizont slobode”, „Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“; Falafel etc. s Apolonijom Lučić. Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu.

Veliki odmor ⚡ Radionica kulturne produkcije za srednjoškolce/ke

09.03. ⚡ 16.03. ⚡ 23.03.

13:30 – 15.30 h @ Infoshop/knjižnica Pippilotta, Pierottijeva 11

Radionica kulturne produkcije namijenjena je srednjoškolcima/kama te podrazumijeva proces organizacije različitih kulturnih programa. Polaznici/e će se kroz radioničarsku metodu rada upoznati sa svim segmentima u kulturnoj produkciji: planiranje budžeta, osmišljavanje koncepta i ideje, bookiranje – dogovaranje programa i izvođača, logistika (ljudski resursi, prostorni resursi, oprema), hospitality – domaćinstvo, PR, marketing. Kao praktični rad polaznici će imati zadatak organizirati festival “Veliki odmor” s primjenom svih stečenih znanja na radionici.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete putem upitnika na sljedećem linku:

???? https://forms.gle/eUV1tT63r2S7yYwB9

Prijave se zaprimaju zaključno s 04.03.2024.

Važna napomena – broj polaznika/ca je ograničen te je sudjelovanje na sva tri termina obavezno.

O voditeljici radionice:

Nera Marjanović – Od 2013. do 2016.g volonterski sudjeluje u organizaciji glazbenog programa Pannonian Challenge festivala u Osijeku. 2016. postaje aktivni član studentske udruge IAESTE Zagreb u sklopu koje odrađuje i stručnu praksu na Malti gdje stječe iskustvo rada na internacionalnoj razini. Pred kraj studija, izlaže rad na konferenciji u Velikoj Britaniji gdje unapređuje svoje komunikacijske i predavačke vještine. 2019. godine upisuje radionicu za razvoj glazbeno-kulturnih događaja Autonomnog kulturnog centra. Nakon toga započinje svoj volonterski rad u klubu Attack na području bookinga i organizacije koncerata kroz koje ostvaruje mnoge suradnje s raznim kolektivima, promotorima i drugim organizatorima (YEM, JeboTon, Dostava Zvuka, Distune Promotion…). 2020. g. pokreće klupski program Autonomnog kulturnog centra pod nazivom Kasetofon preko kojeg istražuje mlade alternativne glazbenike u svrhu otkrivanja i promocije istih.

Veliki odmor⚡Open call srednjoškolskim bendovima za nastup na festivalu Veliki odmor

ROK ⚡ 08.03.

Pozivamo sve srednjoškolske bendove/izvođače/izvođačice na prijavu, ukoliko želite nastupati na festivalu Veliki odmor 6. travnja 2024. u klubu Attack!

Prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika, zaključno s 08.03.2024!

???? https://forms.gle/Fu8d9XhpsQWjVNacA

Sretno!

_____________________

Veliki odmor dio je programa AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade Kultura nova.

Leave a Reply