Helena Klakočar – Budućnost/Proslava obljetnice u Galeriji Siva

Ovog četvrtka, 21. prosinca, bili smo u prostoru Galerije Siva na izložbi “Budućnost/Proslava obljetniceHelene Klakočar.

“Da li očaj stvara utopiju?
Da li utopija umanjuje očaj i da li tako možemo izazvati promjenu?
Na ta pitanja Helena Klakočar ponudit će odgovor 21.12.2023. u 19h svojim radom Budućnost / Proslava obljetnice u galeriji Siva u Attacku.
Klakočar je multimedijalna umjetnica koja ne poznaje ograničenja medija te se smjelo okušava u crtežu, stripu, animiranom filmu i videu ili u kombinaciji svih njih kao što ćemo imati prilike vidjeti u radu koji se bavi rješenjem za svjetske ratove.
Pitanje utopijskog ratovanja bez mrtvih duboko zadire i u samu bit ratnih sukoba – što s onim mrtvima iz klasičnih ratova koje nismo osvetili
Da li ćemo njih zaboraviti i da li ćemo ih uopće spominjati, može li Helenin utopijski rat ugasiti nagon ili poriv za osvetom iz stvarnog rata, te da li je radi toga i sam koncept rata bez mrtvih neostvariv i nemoguć?
Pitanja koja otvara ovaj rad su mnoga, a odgovori na koncu ostaju na nama i snazi naše mašte ili osobnih utopija za koje nam Helena daje primjer kako uteći surovoj stvarnosti.”

photos by Joža

Leave a Reply