Sve je spremno za prvo izdanje SHIP festivala: “Nezamislivo je da će se u Šibenik sliti industrija iz cijele Europe”

Još samo jedan dan nas dijeli do početka prve showcase konferencije i festivala SHIP. Šibenik će od 14. do 17. rujna biti domaćin bendovima različitih žanrova, a na konferenciji za medije u klubu Azimut u srijedu je predstavljen čitav program. O programu i suradnjama su pričali Dražen Baljak, predsjednik Ureda za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia), Davor Drezga, izvršni direktor SHIP festivala, Mirko Burazer, glavni producent SHIP festivala, Morana Periša, voditeljica programske produkcije Tvrđave kulture Šibenik te zamjenik Gradonačelnika Grada Šibenika, Danijel Mileta.

Više od 40 izvođača i 65 govornika iz 16 zemlja će govoriti o aktualnoj problematici glazbene industrije. Službeno otvorenje festivala je u Kući umjetnosti Arsen, gdje će SHIP otvoriti Chui. Nakon njih na Tvrđavi sv. Mihovila će nastupati nemanja, Porto Morto te sjajni talijanski Nu Genea“, istaknuo je Dražen Baljak.

Često nas pitaju zašto Šibenik, a odgovor je zato jer je ovo moguće izvesti jedino u Šibeniku – grad i tvrđave su napravili stvari koje nitko u Hrvatskoj nije, tako da je Šibenik bio jedina opcija. Prva lokacija je Tvrđava sv. Mihovila gdje su dvije pozornice, Azimut ima pozornice unutra i vani, Kuća umjetnosti Arsen i Tunel nešto su što nismo vidjeli na drugim festivalima. Ulaznice su u prodaji preko sustava Entrio i na Tvrđavi sv. Mihovil“, dodao je Davor Drezga.

Glavni producent festivala, Mirko Burazer, komentirao je kako je sretan što se SHIP događa upravo u njegovom rodnom gradu. “Imamo fantastičnu suradnju s Tvrđavom kulture Šibenik i svim partnerima. Zahvaljujemo se svima što smo ovdje“, rekao je.

SHIP festival komentirala je i Morana Periša. “Meni je i dalje nezamislivo da će se u Šibenik sliti industrija iz cijele Europe. Prije 10 godina je ovo bilo nezamislivo, maštarija, a to govori koliko je važno što je Ured za izvoz glazbe oformljen. To što ste odabrali Šibenik je rezultat truda svih nas, i Tvrđava i Azimuta koji su sustavno mijenjali sliku grada. Ja sam izvan sebe, mislim da je ovo nacionalno jako bitno, a za Šibenik tiha maštarija koja se ostvarila“, istaknula je.

Sretni smo što naša glazbena infrastruktura živi. Ako se ne varam, ovo je jedna od najvećih glazbenih manifestacija u zadnjih 10 godina i to od strane Ureda za izvoz glazbe koji je osnovan od najbitnijih glazbenih udruga u Hrvatskoj. Dobro nam došli“, zaključio je zamjenik Gradonačelnika Grada Šibenika, Danijel Mileta.

Kompletan program provjerite na službenim stranicama SHIP festivala.

Ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 – 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatska Turistička Zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko kninske županije. Sponzori su Vinoplod Vinarija Šibenik, Jamnica, Šibenska pivovara i Maraska.

Leave a Reply