10. izdanje OHOHO festivala stripa i street arta

Autonomni kulturni centar Attack
Pierottijeva 11, Zagreb

  1. – 24.09.2023.

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na 10. izdanje OHOHO festivala stripa i street arta koji se održava od 21. do 24. rujna u prostorima AKC Medike (Pierottijeva 11, Zagreb).

????Festival počinjemo u četvrtak (21.9.) promocijom novog broja OHOHOzina#5 na temu ‘novca’ (malo dvorište Medike). Zatim je otvorenje izložbe (u Galeriji Siva) strip-tabli iz aktualnog OHOHOzina, popraćena i radovima umjetnika Damira Stojnića (autora vizuala ovogodišnjeg festivala) i likovne umjetnice Monike Milas.

????Istu večer je otvorenje i izložbe plakata ‘10 godina OHOHO festivala’ te stripova iz projekta WOMCOM (Women Power in Comix) u Infoshop Pippilotta.
???? Više o projektu: womcom.io/

Kao i svake godine u ova tri uzbudljiva dana nas očekuje bogati program te nekoliko EKSKLUZIVNIH promocija strip izdanja od kojih će neka svjetlo dana ugledati upravo na ovom desetom izdanju OHOHO-a:

????‘Lavanderman-zatvorske priče’ Vinka Barića i Tonia Favera, SF fanzin ‘Crna rupa’ Stipe Kalajžića, strip-album ‘Brodski dnevnik’ Korine Hunjak, strip-album ‘TiComix’ od Tihomira Tikulina Tice, novi strip album ‘Nokak’ Krešimira Zimonića te fanzin ‘Iracionalist’ iz Rijeke.

????Prvi puta ove godine imamo specijalnog gosta i to ni manje ni više slovenskog strip-autora i teoretičara stripa Iztoka Sitara, koji je sudjelovao sa svojim stripom u prvom broju OHOHOzina, ali i u zadnjemu, na temu novca. Iztok ove godine na OHOHO-u predstavlja svoj cijelokupni opus u radu na stripu i pisanju o stripu.

????Ekipa iz Radio Študenta Slovenija) i uraditi event ‘Strip u živo’ po prvi puta izvan Slovenije! Strip uživo je glasovna animacija stripa, kojega se prati na velikom platnu dok gledatelji slušaju zvukove glazbe, šumova i postave glumaca koji sinkroniziraju svaki kadar. Strip kojega će se čitati u živo jesu Bosanske basne Tomaža Lavriča.

????Za vrijeme trajanja festivala prostore Medike oslikavati će umjetnici/e pod vodstvom umjetnice Antonije Bačić koja nam se pridružila ove godine u organizacijski team.

????Festival će biti popračen i putem Stripovedač podcasta koji nam dolazi iz Beograda.

????Svaki dan u dvorištu Medike nalazit će se i buvljak na kojemu ćete moći pronaći različita strip izdanja, albume, časopise, grafike, DIY merch, te plakateriju Partizanprinta (Makedonija), Matrijaršije (Srbija) i još mnogo toga.

????U subotu Klub Mikro sprema otvorenje izložbe ‘PREFIKS u Mikru’, skupa sa projekcijama animiranih filmova na kojima su radili strip autori_ce, te DJ nakon toga.

????Od četvrtka do nedjelje vas očekuju partiji u klubu Attack!


OHOHO festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground i alternativnu umjetnost prema DIY (uradi sam) poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.
Festival nastaje u organizaciji AKC Attack i troje umjetnika_ica: Lea Kralj Jager, Marko Dješka i Antonija Bačić.
Autor ovogodišnjeg vizualnog identiteta festivala je Damir Stojnić – www.instagram.com/dstojnic999/
OHOHO 2023. financijski je podržan sredstvima Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

www.attack.hr/ohoho-festival/
www.facebook.com/ohoho.festival/
www.instagram.com/ohohofestival/

Vidimo se u AKC Medika, 21.9. – 24.9.

Leave a Reply