Horror House Project: Zodiac – Krug malih životinja

CIRKORAMA VAS POZIVA NA PREMIJERU PREDSTAVE HRVATSKOG SUVREMENOG CIRKUSA, POSLJEDNJI NASTAVAK TRIOLOGIJE HORROR HOUSE PROJECT: „ZODIAC – KRUG MALIH ŽIVOTINJA.“

16. srpnja u 19:00 u Pogonu Jedinstvo Cirkorama izlazi s premijerom predstave  ZODIAC – KRUG MALIH ŽIVOTINJA.

Javna pretpremijera održati će se 15. srpnja u 19:00 sati, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, a prema tumačenju  astrologinje mjesec u praznom hodu i pozicija planeta pružaju sjajan trenutak za posjetu novinarske sile, dok se 16. srpanja u 19 sati preporučuje obiteljima.

Naravno, prst sudbine i pozicija Venere u vašem dnevnom horoskopu, dovest će vas k nama u najboljem trenutku za vas i nas.

 Ovaj cirkusko glazbeni astro ep je treći, ujedno i posljednji nastavak trilogije Horror House Project. Osnovni koncept Horror House Project-a zasniva se na zastrašujućim pojavama koje se nadvijaju nad cirkusom. Ovaj nastavak se postavlja kroz natalne karte izvođača obrađujući utjecaj planeta (prst sudbine) na život grupe i pojedinca, u ovom slučaju cirkuskog umjetnika. Utjecaj na igranje svakako ima i položaj planeta određenog dana.

 Gledatelji svojim horoskopom teorijski aktivno sudjeluju u predstavi, uzrokujući svojim prisutstvom izmjene planetarne energije. Svaka izvedba je pomalo drugačija, ovisno o konstelaciji planeta na dane izvedbe (osobito retrogradnog Merkura :-), sastav publike i prevlast određenog znaka. Namjera autora je kroz igru izvođača dati početne smjernice za izvedbeno otkrivanje tajni Zodijaka. Inspiracija za izvedbu, osim u tekstu Mile Dupora, skriva se i u otvaranju tarot karata iz knjige ” La Vie del Tarot”, Alejandra Jodorowskog i Marianne Costa…

Ulaz na izvedbe je besplatan uz dobrovoljnu donaciju.

Na izvedbe je potrebno doći minimalno 20 minuta ranije zbog specifičnog razvrstavanja mjesta u publici.

Uzrast: (7+)

Tehnike: akrobatika i žongliranje

Ideja: Nikola Mijatović

Izvode: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Najman, Nikola Mijatović

Živa glazba: Ivan Svaguša

Dizajn svjetla: Domagoj Šoić

Audio priviđenje: Petra Bokić

Audio snimatelj: Ratko Bokić

Kostimi: Jelena Đanko

Astrologinja: Maja Tatković

Ilustracija i dizajn: Marin Remić

Produkcija: Cirkorama 2023.

Predstava je realizirana u sklopu programa POGONATOR, koji provodi Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon.

Realizaciju projekta financijski su podržali: Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.

Leave a Reply