Milan Manić i Vladana Manić/Cirkusfera: SRŽ u Cirkobalkana šatoru

Ove subote, 3. lipnja, bili smo u Cirkobalkana šatoru gdje se održala prezentacija rada u nastajanju u sklopu CRM-a Milana Manića i Vladane Manić/ Cirkusfera: SRŽ.

“U sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže pozivamo vas na izvedbu rada u nastajanju Milana Manića i Vladane Manić, pod naslovom “SRŽ” 3. lipnja 2023.

Nakon šest dana rezidencije u cirkuskom šatoru CirkoBalkane umjetnici će predstaviti izvedbeni materijal pronađen tijekom rezidencije.

Inspirirani djelima dvoje umjetnika sredine 20 st, Judith Maline i Julijana Becka, osnivača avangardne kazališne trupe „Living Theatre“, koja se prvenstveno zalagala za razvoj angažiranog kazališta i brisanju granica između umjetnosti i života, autori propitkuju sebe, svoj rad i djelo, svoje osnovne životne dileme u jednoj poluizgubljenoj – poluosvojenoj bitki.

Glavni protagonist djela dolazi iz jedne okrnjene budućnosti, oštećen, hendikepiran kao neki postapokaliptični klaun. Izgubljen između realnosti i svoje fikcije, kritizirajući napredak, stvaratelja i njegovo djelo, božanske pretenzije, znanje kao moć, potlačivanje i odbacivanje prirode i lažnu nadu, pokušava odrediti što je dobro a što loše u svemu tome. Koristeći se Brechtovskim konceptom, poluizgubljen sa svim svojim tjelesnim tikovima, igra predstavu u predstavi analizirajući svoje djelo i okolnosti njegovog nastanka.

Izvedbene tehnike: manipulacija i balansiranje objektima, kazališni klaun i fizički teatar.”

Autori: Milan Manić i Vladana Manić
Izvodi: Milan Manić
Autor i izvođač glazbe: Milan Manić
Projekcije na grafoskopu i tehnika: Vladana Manić
Produkcija: Cirkusfera

photos by Joža

Leave a Reply