Catinca Drăgănescu: Point Nemo u Pogonu Jedinstvo

Ove srijede, 21. lipnja, bili smo u Pogonu Jedinstvo na predstavi “Point Nemo” redateljice Catince Drăgănescu.

“Point Nemo je najusamljenije mjesto na svijetu, zamišljena točka na planeti koja je najudaljenija od bilo kojeg naseljenog mjesta. Istoimena predstava rumunjske redateljice i dramaturginje Catince Drăgănescu zamišlja kako će Point Nemo izgledati u ne tako dalekoj budućnosti – na vrhuncu klimatske krize u kojoj se svijet trenutno nalazi.

Agencija specijalizirana za disaster turizam Point Nemo vidi kao mjesto na kojem će niknuti novi svijet. Dvije grupe hrabrih ljudi pozvane su da sudjeluju u igri u kojoj će odlučiti kako taj novi svijet izgleda. Tada, u tome trenu, sve je moguće – no ono što se dogodi u Point Nemu, ostaje u Point Nemu.

Point Nemo interaktivna je predstava nastala u okviru tandema #6 projekta Stronger Peripheries. Tema tandema je pravo na budućnost, a koproducenti predstave su rumunjski partneri Cultural Center Cluj, kazalište Reactor, talijanski rezidencijalni centar L’Arboreto te Pogon.

Interaktivna predstava Point Nemo izvodi se na engleskom jeziku.

Autorski tim predstave čine mladi rumunjski umjetnici različitih umjetničkih pozadina: Catinca Drăgănescu (redateljica i dramaturginja), Selma Dragoș (dramaturginja i izvođačica), Oana Hodade (dizajnerica zvuka, izvođačica), Mihai Păcurar (scenograf i autor videa), Alexandra Caras i Adonis Tanța (izvođačice).”

photos by Joža

Leave a Reply