Alejuandro Buendija, Kandžija i Brico gosti na koncertu Brain Holidaysa u Močvari

Močvara će 18. svibnja iz Zagreba preseliti u Kingston kako bi se stvorila prava kulisa za nastup domaćih reggae pionira, grupe Brain Holidays. Članovi Holidaysa pamte prve dane stvaranja reggae scene koja se okupljala u prostorima Močvare i bivšeg Attacka. Mnogo godina kasnije vračaju se u Močvaru 18. svibnja pokazati najbolje od svog 23-godišnjeg opusa. Na ovom koncertu će im se pridružiti Alejuandro Buendija na pjesmi “Hladan kao led”, Kandžija na “Fotoshopiranoj” te Brico na pjesmama “TikTak” i “Kuća puna ritma”. Stoga je ovo jedinstvena prilika da čujete njihove hitove u originalnim aranžmanima. Prije i poslije koncerta vas zagrijavaju vas Prancing D i Jan Becele.

Prije samog koncerta, od 20h moći ćete pogledati njihov dokumentarni film “Bite Of Paradise” o snimanju albuma na Jamajci koji je ujedno osvojio nagradu na 16. DORF Festivalu za najbolji dokumentarni film.

Brain Holidays su pioniri reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju gomilu odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa. Album “Jamaican Connection” snimljen je uTuff Gong studiju (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The Circle Of Brethrens festivalu u Kingstonu.

Brain Holidays su se etablirali kao vodeći hrvatski reggae bend čije pjesme su probile žanrovske barijere pa se mogu čuti i u eteru domaćih komercijalni(ji)h radijskih postaja. Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Live nastupi koji tjeraju na ples su jedan od najjačih aduta ovog mnogočlanog benda, a muskulfiber je zagarantiran.

Nabavite ulaznice na vrijeme: 
https://mochvara.hr/event-detail/64424d56c6b4f10828dcb303/
▬ ▬ ▬
Ulaznice:
– Upad u pretprodaji do 17.5.2023. u 23:59h: 7€
– Upad na dan događanja: 10 €

Ulovi Brain Holidays u svom gradu:

18.5. Močvara, Zagreb

19.5. Kotač, Pula

9.6. Prostor, Čakovec

4.8. Azimut, Šibenik

5.8. Roots Revival Festival, Herceg Novi

6.8. Pivana, Herceg Novi

17.8. Overjam Reggae Festival, Tolmin
27.10. Skwhat, Sisak

28.10. Klub kulture, Križevci
10.11. TBA, Ljubljana


Brain Holidays na mreži:
https://linktr.ee/brainholidays

Leave a Reply