Otvorenje Impulse Festivala ove godine promocijom knjige “Glazba za Žedno uho”

Dnevni boravak prva je od 10 lokacija na kojima će se održati ovogodišnji Impulse Festival. Iščekivano otvorenje riječkog  festivala koji promovira klupsku glazbu na programu je u utorak,  19. travnja od 20 sati. Okupljenima će se u opuštenoj atmosferi obratiti Mate Škugor koji će promovirati svoju knjigu „Glazba za Žedno uho“.

Deveto izdanje Impulse Festivala ponekima neočekivano otvara promocija knjige. No, ako spomenemo autora, izbor je više nego logičan. Mate Škugor, autor knjige “Glazba za Žedno uho” na više od 350 stranica kroz osobnu, neposrednu i razigranu priču otkriva kako su mu ljubav i strast prema glazbi prerasli u ozbiljan posao te kako je heroje s omiljenih mu albuma dovodio na pozornice želeći sa što više ljudi podijeliti ono isto ushićenje koje je osjetio kada ih je prvi puta čuo. Knjigu u izdanju glazbene knjižare Rockmark predstaviti će sam autor u društvu glazbenika i novinara Luke Benčića koji će se ovoga puta pronaći u ulozi moderatora. Naslovnicu knjige krasi bicikl koji je Mate 12 godina koristio za svakodnevno plakatiranje Zagreba i kojem se nakon više od 100 tisuća prijeđenih kilometara okvir raspao uslijed zamora materijala.

U predgovoru knjige glazbeni novinar Aleksandar Dragaš podsjeća da je Škugor „jedan od naših najznačajnijih i najistaknutijih menadžera u kulturi bez čijeg bi doprinosa kulturni i društveni život Zagreba i Hrvatske od kasnih 90-ih do pandemije korone bio bitno siromašniji i jadniji“, a s njime se slaže i Boris Jokić koji kaže „da tvrdoglavi Mate Škugor nije bio hrabriji od drugih, Zagreb nikada ne bi bio mjesto gdje bi se mogla čuti ponajbolja svjetska suvremena glazba.“ Na samoj promociji, knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 119,00 kuna, a ulaz na promociju je slobodan.

Već sljedećeg dana, u srijedu 20. travnja pozvani ste doći na još jedan narativni segment festivala koji će se održati u kultnom Palachu. Tamo će se upriličiti razgovor na temu „Kako izdati ploču?!“ s početkom u 20 sati. Digitalno ili fizičko izdanje?; Koraci do potpisivanje ugovora?; Načini prodaje i distribucije te što nosi budućnost?; samo su neka od pitanja na koje ćete dobiti željeni odgovor. Moderator razgovora bit će Marin Jurčić (Distune promotion), a gosti večeri predstavnici nezavisnih izdavačkih kuća Danijel Sikora (Geenger records), Mirko Burazer (Basic and Rough) te Bojan Bojkov (više manje zauvijek). Ulaz je slobodan.

Ulaznice za pojedine programe festivala već su u prodaji u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio (više saznajte na službenoj stranici: www.distune.org).

Napominjemo i da je događaj organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova

 

Festivalske poveznice:

Distune promotion

SKC

Facebook

Instagram

Leave a Reply