/’fu:bar/ glitch art arhiva – besplatne online radionice digitalne umjetnosti

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje u besplatnim glitch art radionicama s ciljem traženja, dokumentiranja i kataliziranja začudnih i estetičnih grešaka u digitalnim sustavima statične i pokretne slike.

Polaznici_e reinterpretiranjem multimedijskog sadržaja – stječu primijenjene vještine rada sa slobodnim softverom te iskustvo suvremenog likovnog oblikovanja osnaženog poznavanjem pojmova formata, spremnika, kodeka, programa i licenci kao gradbenih elemenata suvremenog digitalnog ekosustava.

Za sudjelovanje je potrebno osobno računalo s mrežnom vezom, no nije potrebno predznanje o digitalnim sustavima, snažan hardver, niti neki specifičan operativni sustav a sav softver koji koristimo besplatan je i/ili slobodan. U radionicama je moguće sudjelovati isključivo online. Za lakše aktivno sudjelovanje preporučeno je pripremiti mikrofon i/ili web kameru.

Radionice su besplatne i slobodnog pristupa no potrebno je najaviti svoje sudjelovanje. Rezultati će, prema dogovoru s polaznicima_cama biti predstavljeni programskom knjižicom i u okviru #fubar_expo izložbe.

Video glitch radionice: 12. i 13.12.2020., 14-18h; ONLINE
Informacije i aplikacije: formatc.hr/fubar-2020-cthr-zagreb

Slikovne glitch art radionice: 14. i 15.12.2020., 17-21h; ONLINE
Informacije i aplikacije: formatc.hr/fubar-2020-cthr-cakovec

***

/’fu:bar/ glitch art arhiva provodi se kroz platformu Clubture, a nastaje u partnerstvu umjetničke organizacije Format C s udrugama KA-MATRIX, AKC i HDLUM/Platforma za društveni centar Čakovec.

Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, Zaklada “Kultura nova”, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Leave a Reply