OHOHO festival DIY stripa i ulične umjetnosti počinje 15. listopada

OHOHO festival DIY stripa i ulične umjetnosti održat će se ove godine od 15. – 17.10.2020. u prostorima bivše tvornice Medika (Pierottijeva 11, Zagreb). Tema ovogodišnjeg festivala je slavenska mitologija i folklor.

OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, godinama u suradnji s Komikazama, a u 2020. godini umjetnički ga oblikuje četvero hrvatskih umjetnika/ca – Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić. Autorica vizualnog identiteta festivala je http://smallfox.net.

Ovogodišnji festival u pandemijskom ruhu pružiti će vam pregled strip scena, a ulični umjetnici oslikavat će zidove Medike. Očekuje Vas izložba stripa, promocija 2.broja Ohoho fanzina i stripa Vinka Barića Barokni čovjek i strip buvljak.

Gosti i izlagači festivala su: Sanja Kolenko ilustratorica i grafička dizajnerica iz  Varaždina, Dean Hamer iz Zagreba, Vinko Barić iz Splita, Ivana Geček iz Varaždina, Lucija (Šišmiš) Mitar i Mihaela Erceg iz Zagreba. Među izlagačima u OHOHOzinu su Aleksandar Zograf, Jana Adamović, Midhat Kapetanović, Stipan Tadić, Matija Pisačić, Marko Dješka, Mihaela Erceg, Lea Kralj Jager i mnogi drugi.

Murale crtaju: Kosi, Afrika, Josipa Tadić, Bare, Artikl, Tiger

PROGRAM:

četvrtak, 15. listopada 2020.

19:00 – 22:00

otvorenje OHOHO festivala i otvorenje izložbe stripa + Buvljak // Galerija Siva

petak, 16. listopada 2020.

12:00

Oslikavanje zidova

16:00 – 22:00

Strip-buvljak

subota, 17. listopada 2020.

12:00

Oslikavanje zidova

17:00 – 18:00

Promocija BAROKNOG ČOVJEKA 2 Vinka Barića // Mikro

17:00 – 22:00

Strip-buvljak // dvorište Medike

18:00 – 19:30

Promocija OHOHOzina#2 // Mikro

 

OHOHO 2020. financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

https://attack.hr/ohoho-festival/

https://bit.ly/3nKmTYe

***************************************************************************************************************************

Dio aktivnosti festivala se održava na otvorenom, u dvorištu Medike. Molimo vas da se ponašate odgovorno, održavate razmak i nosite maske ako je to potrebno!  U prostoru ćete nači i dezinficijense koje vas molimo da koristite. U galeriju Siva može ući do 10 ljudi uz obavezno nošenje maski.

Leave a Reply