Radionicama u Urbanom parku HD započeo Free art glitch #5

 
KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C započeli su ovogodišnje Free Art Glitch #5 programe dvodnevnom video glitch art radionicom. Sudionici radionica dobili su osnovne informacije o glitch umjetnosti, načinima izazivanja i korištenja estetičnih grešaka u digitalnim sustavima i osnovama modificiranja video i foto datoteka u komandnoj liniji. Već prvog dana nastali su zanimljivi radovi koji će biti objedinjeni i predstavljeni javnosti na multimedijskoj izložbi koja će se u subotu, 19. rujna održati u Hrvatskom domu.
Zainteresirani za sudjelovanje na predavanjima, rezidenciji i radionicama mogu se pridružiti i danas od 14:00 sati predavanju koje će voditi Jon Cates, a program se nastavlja radionicom od 17 sati na Maloj sceni HD.
 
Polaznici/e i sudionici/ce će tijekom radionica i rezidencijskog programa nastaviti raditi na vlastitim glitch projektima uz stručnu pomoć voditelja radionice, Dine Karadžić i Vedrana Glige dok će im se već danas u poslijepodnevnim satima putem video linka pridružiti Jon Cates, redatelj glitch western filma i eksperimentalne umjetničke videoigre 鬼鎮 (Ghosttown) koji radio kao profesor na School of the Art Institute of Chicago (SAIC).
~~~~~~~~~~~~~
“free_art_-_glitch” program umjetničkih rezidencija organiziraju KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. i Inquiry Inc., uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Grada Zagreba.
/’fu:bar/ glitch art arhiva provodi se kroz platformu Clubture, a nastaje u partnerstvu umjetničke organizacije Format C s udrugama KA-MATRIX, AKC i Platforma za društveni centar Čakovechttp://ka-matrix.hr/
https://formatc.hr/

Leave a Reply