/’fu:bar/ glitch art festival 2020 – poziv na sudjelovanje

Poziv na sudjelovanje u izvedbenom i izložbenom programu /’fu:bar/ “glitch art” festivala u 2020.

/’fu:bar/ je godišnje festivalsko okupljanje fokusirano na multimedijsku reinterpretacijsku umjetnost s temom greške. Sedmodnevni festivalski program počinje prve subote u listopadu, održava se online i u prostorima AKC (Pierottijeva 11, Zagreb), a ugošćuje umjetničke rezidencije, prikazuje raznovrsna predavanja i razgovore, radionice, performanse te inkluzivnu skupnu izložbu.

Koncept /’fu:bar/-a je uključiti niz lokalnih, regionalnih i inozemnih autora_ica i njihovih suradnji, te biti otvorenim i slobodnim “glitch art” događanjem, pristupačnim lokalnoj zajednici u fizičkom prostoru i transnacionalnoj zajednici u mrežnom prostoru.­

U 2020., radi globalne krize i zagrebačkog potresa koji je oštetio prostorne resurse AKC Medika, program festivalske rezidencije i međunarodno sudjelovanje bit će postavljeno online, dok su lokalnim prijavitelji_ca_ma otvorene prijave i za mrežni i za prisustveni festivalski program.

Tema /’fu:bar/ festivala u 2020. okvirno je postavljena oko koncepta PROMJENE u trenutnom globalnom kontekstu, podržavajućim zajednicama i zajedničkim transgresijama.

Kontakt za upite: fubar@hacklab01.org

Poziv za “glitch art” radionice, predavanja i performanse

Dobrodošli su prijedlozi radionica na temu glitch teksta / weba / videa / interakcije / …, tematska predavanja i mrežno utemeljeni performansi, a koji će (na engleskom jeziku) biti predstavljeni online komunikacijom te prisustvovanjem lokalnih umjetnika_ca.

Poziv je otvoren općim glitch-utemeljenim izvedbenim / edukacijskim / diskurzivnim prijedlozima te tematskim aplikacijama, a sudjelovanje je honorirano.

Rok: 15.8.2020.
Informacije: https://fubar.space/call-for-glitch-art-events-2020/

Poziv za “glitch” umjetnost i tekstove

U okviru izložbe glitch umjetnosti međunarodnih autora_ica – utjelovljujemo digitalnu nasumičnost u besplatne plakate, distribuirane tekstove, video projekcije te mrežne, zvučne i vizualne instalacije. Razmatramo sve uratke, u bilo kojoj glitch tehnici, ukoliko ih je moguće predstaviti kao tekst, digitalnu sliku, prostornu intervenciju ili instalaciju, zvučni zapis, web objekt ili video projekciju.

Poziv je otvoren svim djelima glitch umjetnosti te tematskim djelima svih #glitch_art hakera/ica, kodera/ica, mrežnih voajera/ki ili medijskih istraživača/ica.

Rok: 31.8.2020.
Informacije: https://fubar.space/call-for-glitch-art-and-texts-2020/

***

/fu:bar/ je organiziran u partnerstvu udruge AKC Attack i umjetničke organizacije Format C a podržan je financijskim sredstvima Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba te sredstvima glitch art donatora/ica.

Leave a Reply