Siva arhiva- Izvan kadra

ČETVRTAK 07.05.2020, 20:00
GALERIJA SIVA (MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)
SIVA  ARHIVA – IZVAN KADRA

Autonomni kulturni centar kroz program galerije Siva poziva vas da pogledate prvu u ciklusu online izložbi, Siva arhiva – izvan kadra, od četvrtka 07.05.2020 na facebook stranici galerije Siva https://www.facebook.com/galerija.siva/

AKC Medika je od samih početaka bila mjesto koje je graffiti umjetnike prihvatilo kao sastavni dio svojih supkultura . Kroz 10 godina trajanja ovog autonomnog prostora, zidovi Medike  ugostili su mnoge lokalne, regionalne i internacionalne grafiti umjetnike. Radovi ovih umjetnika tako su učinili Mediku kultnim i nezaobilaznim mjestom za ljubitelje ovakvog oblika umjetnosti. Zidovi su se oslikavali kroz razna događanja poput „Grafiti jamova“ , Ohoho Festivala, Reunited festival , ali i samoinicijativno od strane lokalnih rezident grafiti umjetnika. U prvoj online izložbi donosimo pregled fotografija nastalih u razdoblju od 2010-2014. godine izvučene iz arhive glavnih dionika ove subkulture.
Kroz vremeplov moći ćete pogledati radove umjetnika kao što su: Chuck, Herzi, Marsk, Lons, Slut, Time, Gene, Lolek, Joost, Modul, Ruski, Puls, Binome, Sarme, Rulof, Holik, Chez, Zipo, Esso, Aroty, Power, Create, Cargo, Wasup.

Ovom izložbom cilj nam je započeti sustavno prikupljanje materijala, za digitalnu arhivu, koja prikazuje radove  graffiti umjetnika u prostorima Medike, ali i u samom Zagrebu i Hrvatskoj.

 

https://www.facebook.com/galerija.siva/

https://www.facebook.com/events/257140568806523/

www.attack.hr

******************************************************************************************************************

Galerija Siva osnovana je 2012. godine na inicijativu grafiti i street art umjetnika/ca aktivnih u AKC. Program galerije prezentacijski je, edukacijski i DIY produkcijski, usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti, a uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i odstupanja od mainstreama.
Dio programa galerije namijenjen je izložbama i rezidencijama autora/ica koji/e stvaraju u različitim medijima, a nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama i/ili pokazuju interes i želju za ovom vrstom kreativnog izražavanja, pa su im potrebni edukacija, prostor, podrška i sredstva za realizaciju.
Drugi aspekt programa realizira se različitim radionicama i prezentacijama, kojima se daje uvid u različitost, tehnike, ciljeve i stilove raznih modaliteta uličnih umjetnosti.

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, i Grada Zagreba- Gradskog ureda za kulturu.
http://attack.hr/galerija-siva/

Leave a Reply