Radionica fanzina u Infoshopu Karlovac

Radionica fanzina u Infoshopu Karlovac // MUZA //Haulikova 22, Karlovac

Attack! u suradnji s KA-MATRIX-om organizira Radionicu pisanja i izrade fanzina. Radionica počinje danas (petak, 10. studeni) u 18.00 sati a sudjelovanje je slobodno za sve zainteresirane, bez obzira na predznanje. 

Radionica se sastoji od primjene nekoliko metoda dobivanja literarnog uratka, a polaznici će proći, osim klasičnog pristupa, i one rijetke pristupe pisanju literarnog uratka kao što je „found word poetry“ i asemičko pisanje.  Metodom „cut&paste“ na kraju radionice cijela grupa pristupa izradi poetskog fanzina, kombinirajući pisane uratke i ilustracije, u crno-bijeloj tehnici.

Voditeljica radionice je Sunčica Remenar iz zagrebačke udruge Attack!

Sunčica Remenar, radi kao profesorica u srednjoj školi, ali i kao aktivistica od 1999. godine u području nezavisne kulture i volonterka u neprofitnoj udruzi Autonomni kulturni centar u Zagrebu .
Pokretačica radionica pisanja u Attacku od 2011. do 2013. godine, sudionica literarnih kružoka Proezlotta od 2013. do danas, suorganizatorica večeri autorskih čitanja Otvoreni mikrofon (2011.-2017.) i voditeljica radionice pisanja slikovnice (S)Likovnica. U slobodno vrijeme piše poeziju i bavi se fotografijom.

Radionica u okviru ReaWL Tour 2017. provodi Autonomni kulturni centar u suradnji s platformom Clubture i udrugom KA-MATRIX iz Karlovca.

Leave a Reply