Festivalu Novo Doba treba vaša pomoć! Ostalo je još deset dana!

Poster

 

(Video Filip Četković)

 

Dragi saradnici, prijatelji i svi zainteresovani,
Festival Novo Doba se približava, kao i kraj kampanje za prikupljanje sredstava koja bi pomogla našem festivalu da realizuje predstojeći, očekuje se, najbolji program do sad.
Prijatelji festivala Ilan Manouach i Dunja Janković su donirali svoja izdanja i grafike, koje možete dobiti na poklon ako podržite najbolji festival alternativnog, nesvrstanog, psiho-revolucionarnog stripa u istočnoj Evropi (pa i šire).
Perk Dunja Jankovic I Perk Dunja Jankovic II Perk Dunja Jankovic III Perk Ilan Manouach I Perk Ilan Manouach II Perk Ilan Manouach III
Ostalo je samo 10 dana za vaše donacije!
Hvala vam unapred na razumevanju. Jer Novo Doba dolazi!

Novo Doba photos (11)

 

Novo Doba je era koja dolazi. To je samoorganizovani, neizbežni organizam koji menja živote, izrastao iz Beograda, Zemuna i Pančeva, kao i domaće postjugoslovenske scene stripa novog talasa. To je mesto susreta umetnika, izdavača, poznavalaca i radoznalih gomila gladnih grafičkih ekstaza. To je nezamenjiva karika u svetskoj mreži festivala malih izdavača. U stvari, to je mnogo više od festivala, možda pre jaslice novih vizija i odašiljač čudnih frekvencija. Ovog septembra planiramo sedmo izdanje festivala. Ali ovog puta ne možemo bez vas.

Novo Doba photos (14)

Novo Doba photos (10)

 

Ne bismo ni tražili vašu pomoć da nije bilo iznenadnih i neočekivanih okolnosti koje su nas ove godine ostavile bez institucionalnog finansiranja. Mi, organizatori, naravno ulažemo sve naše vreme i vredan rad da bi se festival realizovao i bio besplatan. Ali potreban nam je novac kojim bi se platili putni troškovi i smeštaj za naše goste, ali i za štampanje kataloga festivala koji prikazuje najbolje radove nekih od najinteresantnijih svetskih umetnika. Ako nam sada pomognete dobićete ne samo našu večnu zahvalnost, već ćete biti nagradjeni i retkim delicijama koje novac ne može kupiti (osim vašeg novca, ovaj put). Upravljate budućnošću pomažući nam da ostanemo nezavisni, divlji i idealistični.

Novo Doba photos (9)

 

Program ovogodišnjeg festivala je najambiciozniji do sad. U šest dana, od dvadesetog do dvadeset i petog septembra, bićemo domaćini šest odvojenih izložbi, postavljenih na pažljivo odabranim lokacijama. Krećemo se kroz grad uvek istražujući nova mesta i nove partnerske institucije i anti-institucije. Među ovogodišnjim gostima su i po dobru i zlu poznati umetnici kao što su Wostok (Srbija), Igor Hofbauer (Hrvatska), Craoman (Francuska), Pakito Bolino (Francuska) i Attila Stark (Mađarska). Ove izložbe biće propraćene ludački bučnim koncertima iz ćelija podzemlja. Kako je Novo Doba samoorganizovano, naše ambicije ne prestaju da rastu. Svake godine se širimo kao gladni pokret, raskršće na kome se eksperimentalni umetnici, izdavači, štampari, muzičari, čitači, grupiji i lutalice sreću. Mi smo večni volonteri ovog festivala.

Novo Doba photos (3)

Novo Doba photos (8)

 

Sedmo izdanje Novog doba predstaviće se podnaslovom „Sve najbolje“. To je samo izraz, uobičajeni način da okončate svađe i prepirke, uljudan način da se pozdravite, kada pozdrav znači nikad više, da spustite tenziju, da očistite sto od prljavog posuđa i napravite mesta za dezert – ali ne pomerajte se! Neka to batler uradi, plaćen je za to, vi se samo opustite i pustite svoj um da zatvara stara poglavlja, završava unutrašnje debate i tirade, neka padne zavesa, a vi kontemplirajte njen uzbudljivi dizajn.

Novo Doba photos (17)

 

„Sve najbolje“ znači da vam je dopušteno da izađete iz začaranog kruga i anticipirate nov početak. Savršen izraz da se pozdravimo od ovog rđavog perioda i pročistimo put za dolazak parade koja slavi novi, Novo Doba, festival na kome smo svi obučeni u crteže i muziku da bismo učestvovali u nečem boljem, luđem, udobnijem, mnogo mnogo pufnastijem.

Novo Doba photos (1)

 

Hvala vam, cenimo vašu pomoć. Hitno je. Novo Doba dolazi.

 

https://www.indiegogo.com/projects/novo-doba-festival-no7-all-the-best-alternative-comics/x/14751139

Autori fotki : Marko Krojač, Maša Marić, Bojana Rudović-Žvanut, Vera Susankova i Johanna Marcadé-Mot

Leave a Reply