Objavljena satnica na Tabor Film Festivalu

fotka raspored po danima TFF

 

Objavljena satnica i raspored 14. Tabor Film Festivala!

Četrnaesto izdanje Tabor Film Festivala koje će se ove godine održati  od 7. do 10. srpnja u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću donosi preko 200 kratkometražnih filmova i 16 izvođača na čak tri stagea  uz bogati DJ program. Raspored  i satnica svih događanja može se pogledati na linku http://bit.ly/29u93VF. Cijena festivalske ulaznice je 125 kuna za sva četiri dana. Ulaznica uključuje filmski i glazbeni program te kamp koji će se nalaziti u neposrednoj blizini Velikog Tabora. Cijena dnevne ulaznice iznosit će 60 kuna, a njihov broj je ograničen zbog kapaciteta atrija dvorca.

RASPORED_web_NOVO

 

Festival u četvrtak otvara Kries, ethno alternativci predvođeni karizmatičnim Mojmirom Novakovićem, a njima će se pridružiti Pridjevi, Breakdown i pobjednici natječaja za slovenske bendove Attic Mist.  U petak, 8. srpnja, dogodit će se veliki povratak Darka Rundeka u Hrvatsko zagorje nakon punih 36 godina uz njegov Cargo Trio, dok će večer upotpuniti ska rockeri  Radio Aktiv i zagrebački FOR. Subota će  osim za pobjednike hrvatskog natječaja Univerzitas biti rezervirana za beogradsku rock eksploziju Repetitor te electro rock senzaciju ABOP. Finalnu večer  začinit će hrvatskoj publici omiljeni Kultur Shock, jedan od najpopularnijih europskih psychodelic rock bendova Naxatras iz Grčke te Rolin Humesi kojima će pripasti čast da zatvore TFF. Uz Tabor Varoš i Sunset stage koji pruža predivan pogled na Zagorje uz zalazak sunca ove će godine premijerno biti predstavljen Taborska vatra stage na kojem će nastupiti Domagoj Šimek iz House of Pablo kolektiva, braća Alen i Nikola Vranić te Dominik Kisić i Filip Berlengi iz Jebotona.

 fotka TFF SUNSET STAGE

Glavni dio filmskog programa čini međunarodna konkurencija u kojoj će se prikazati 26 kratkometražnih filmova, dok je domaća zastupljena sa 17 uradaka. Oba programa imaju nekoliko svjetskih premijera te mnoštva hrvatskih odnosno regionalnih premijernih prikazivanja. Popratni filmski program čine Retrospektiva Ivana Salatića, Kratko je bitno! (European Film Academy 2015), Predstavljanje filmske škole ELO Sveučilišta Aalto iz Helsinkija, Sound&Vision, Noć žive publike, Zagorski specijal te izložba „Dnevnik migrena” Katarine Dude.

 

Osim bogate filmske,glazbene i gastro ponude, svi gosti festivala s narukvicom imat će i popust od 15% na ulaznicu za Terme Tuhelj i Terme Olimia koje se nalaze nedaleko od Desinića. Vlasnici festivalskih odnosno dnevnih ulaznica mogu ostvariti i 30% popusta na jednosmjerne karte za autobusni prijevoz u organizaciji Presečki d.o.o., a autobusne linije prilagođene su u dane festivala te su iz Desinića produžene do podnožja Velikog Tabora. Više o rasporedu vožnji možete pročitati na ovom linku: http://bit.ly/299Ham7 (odredište Desinić).

 

Ovogodišnji partner Tabor Film Festivala je i u humanitarna organizacija „Are You Syrious?“ koja će postaviti šatore za 6 do 8 ljudi u kampu te će ih se moći koristiti za preporučenu donaciju od 60-80 kuna po danu, odnosno 10 kuna po osobi. Mjesta u šatoru mogu se rezervirati i pojedinačno, a sav prihod od donacija bit će iskorišten za pomoć tražiteljima azila na području Republike Hrvatske. Za rezervacije mjesta u AYS šatorima obratite se na mail adresu luka.antic.ays@gmail.com, a ukoliko dolazite sa svojim šatorima, rezervirajte svoje mjesto na mail adresi kamp.tff@gmail.com do srijede, 6. srpnja. Kamp ima svoj sanitarni čvor. AYS organizira i dnevni vrtić za djecu kako bi se roditelji mogli opustiti tijekom festivala te punjene mobitela za sve koji kampiraju.

fotka DVORAC VELIKI TABOR

 

Posjetitelji će moći uživati i u gledanju druge polufinalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva između  Francuske i Njemačke, kao i velikog finala u nedjelju. Jutarnja Kick4All – antistres kickboxing tjelovježba bit će dobra prilika za one koji požele aktivno započet novi dan ili jednostavno ublažiti mamurluk od prethodnog.
Za sve dodatne informacije posjetite službenu stranicu festivala http://taborfilmfestival.com/2016/ ili facebook event: http://bit.ly/1WeMpUv.

 

 

 

PRODAJNA MJESTA ZA FESTIVALSKE ULAZNICE:

Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

Restoran Grof Ratkay, Trg Svetog Jurja 3, Desinić

Krčma Polanović, Matije Gupca 36, Zabok

Caffe bar Mala Ramona, Trg Ljudevita Gaja 1, Krapina

Pizzeria Ramona, Stjepana Radića 9, Pregrada

TIC Podčetrtek, Škofja gora 1, 3254 Podčetrtek, Slovenija

Društvo za razvoj filmske KULTURE, Glavni trg 22 Maribor, Slovenija

Leave a Reply