Roppongi Red, Šlagvort na kraju i Neon Lies u MMC Koprivi!

rr 1

 

U subotu 14.11. u MMC Koprivi održao se koncert bendova Roppongi Red, Šlagvort na kraju i Neon Lies.

 

Video zapis s koncerta.

 

Večer je otvorio novi zagrebački bend Roppongi Red. Bend je sastavljen od muzičara koji su već duže vremena prisutni na domaćoj glazbenoj sceni, pa su tako neki od članova svirali u bendovima kao što su Sin Albert, Studeni Studeni, Dykemann Family, Stampedo i Šo!Mazgoon. Kombinacijom soul vokala, synth popa, elektronike, dark wave-a i veselih karipskih steel drum ritmova stvaraju malo neobičan, ali na neki način originalan i u svakom slučaju zanimljiv zvuk. Koliko sam upućen, ovo im je bio prvi nastup i imam neki osjećaj da si još ni sami nisu zadali muzički pravac u kojem žele ići, što im je naravno prednost, pa se od njih može još svašta zanimljivog očekivati.

rr 2

 

Slijedi još jedan prilično novi bend na sceni, Šlagvort na kraju. Teško da ću reći nešto više o njima što već nisam rekao u prijašnjim recenzijama. Uglavnom, sviraju post punk new wave najbliži zvuku jugoslavenskih bendova s početka 80-ih, postoje oko dvije godine i imaju već tri izdanja iza sebe. Sad, nakon već dosta odrađenih koncerata u našim krajevima i u susjednim zemljama, se pomalo osjeća njihova opuštenost za vrijeme svirke, pa su tako ove večeri odradili jedan skroz solidan nastup.

snk-1rr-0-1 snk-1rr-0-2

 

I za kraj ostaje one-man bend Neon Lies. Ovo je novi projekt Gorana Lautara, čovjeka koji stoji iza bendova The Babies, Welcomin’ Committee In Flames, Dykemann Family, Modern Delusion i The Celetoids. Ovaj solo projekt je najbliži zvuku synth punk bendova kao što su Suicide, The Normal i raniji radovi Tuxedomoon-a.

nl 1

nl 2

 

Za razliku od većine bendova u kojima je svirao ili i dalje svira, u zvuku Neon Lies-a nema garage punk prizvuka, u ovom slučaju se totalno okuražio i odlučio nastupati sam, opremljen sintisajzerom s buvljaka, semplerom i još nekom dodatnom opremom. U svakom slučaju, odlučio se na još jedan muzički eksperiment, iz viđenog večeras i neka je, jer zvuči skroz dobro.

 

 

Joža

 

 

 https://www.facebook.com/Neon-Lies-1639630016284491/?fref=ts

 

https://www.facebook.com/%C5%A0lagvort-na-kraju-967415876603992/?fref=ts

 

Leave a Reply