Muka i Mudbath na Subvultures fešti beznađa 9!

muk 1

 

 

U utorak 27.1. u Močvari održala se Subvultures fešta beznađa 9. uz bendove Muka i Mudbath.

 

Video zapis s koncerta.

 

Već pri samom dolasku u Močvaru vidjevši prazno predvorje kluba skužili smo da neće bit baš neka fešta kao što piše u naslovu, nakon što smo popili prvu pivu na pozornicu se popeo zagrebački bend Muka.

muk 8

muk 4

muk 7

muk 6

 

Ove im se večeri dogodilo to da nastupaju ispred 30-tak ljudi, a među njima su bili uglavnom njihovi prijatelji, dežurni Močvarci, članovi benda Mudbath i pokoji padobranac. Uz stvari s albuma „Svi šute“ imali smo priliku premijerno čuti i jednu novu stvar. Bez obzira na slabu posjećenost, bend Muka je oderao svoj black/death/doom repertoar iliti kako su ga oni sami nazvali „muka metal“ jednakom žestinom kao da sviraju u rasprodanom klubu, pa ko nije bio neka mu je Muka.

muk 2

muk 5

muk 3

 

Nakon polusatne pauze na pozornicu se penje francuski bend Mudbath. Za vrijeme te pauze klub se dodatno ispraznio, tako da su oni imali još manje sreće od Muke, jer su svirali ispred 20-tak ljudi. mud 2

mud 6

mud 4

 

Koliko god je sludge/doom/black metal koji sviraju zvučao dobro ili loše i koliko se god trudili dodatno stvoriti atmosferu uz dim mašine, ne mogu se oteti dojmu da je ovoga puta od Subvultures fešte beznađa nažalost ostalo samo beznađe, a za to je naravno zaslužna ekipa koja će radije lajkat bendove na facebook-u, nego se pojaviti na njihovim koncertima uživo.

mud 1

mud 5

mud 3

 

Iz priloženog vidim da je na FB eventu 80 ljudi „kliknulo“ da će doći na gig, a 40 da će doći možda, a realno mislim da je prodano uvrh glave 20 karata. „Dragi“ ljudi, ako se ovaj trend nastavi mislim da uskoro nitko neće organizirati koncerte, barem ne one relativno novih i perspektivnih bendova, pa ćete takve bendove gledat za 20 godina u nekim krnja izdanjima s jednim orginalnim članom, ako će uopće postojati. Siguran sam da će nekima jednog dana biti žao zbog toga što nisu vidjeli neke od ovih bendova koji su upravo sada na prvim turnejama (a mogli su) pa samo nastavite drkat po facebook-u umjesto da uživate u dobroj muzici uživo i to muzici bendova koje treba vidjeti baš sada kad su još „friški“.

 

 

Joža

 

 

https://www.facebook.com/000muka000?ref=br_tf

 

https://www.facebook.com/pages/Mudbath/329983097015555

Leave a Reply