Totalni Promašaj, AK 47, Nuclear Altar i No Limits u Attacku

ak 0

 

 

U subotu 22.11. u Attack-u pod nazivom HC Punk history 2 održali su se koncerti bendova No Limits, Nuclear Altar, AK 47 i Totalni promašaj.

 

Video zapis s koncerta.

 

Prvi je svirao slovenski bend No Limits. Iako postoje preko 20 godina, ovom je crossover hard core bendu ovo začudo bio prvi koncert u Zagrebu. Pošto su svirali prvi, za vrijeme njihovog nastupa se klub tek polagano počeo puniti, pa ih nažalost nije vidjelo puno ljudi. Pjevač benda se tijekom cijelog nastupa trudio animirati publiku i potaknut ih na ples, pa je u nekom trenu čak i sam uletio ispred pozornice i krenuo pogat u nadi da će mu se neko pridružiti. No to se ipak nije dogodilo, tako da je njihov žestoki nastup prošao samo uz pljesak od strane publike.

nl 1

nl 2

 

Nakon njih nastupa požeški bend Nuclear Altar. Do njihovog nastupa ekipa se već donekle zagrijala i započinje pomalo plesuckat uz crust d-beat hard core punk koji sviraju. Tijekom nastupa sviraju dosta obrada, pa je tako prva u nizu “Feel Like A Man” benda Negative FX, meni posebno draga stvar, dok se publika posebno raspamećuje na kraju koncerta uz obrade bendova Sodom i proto punk klasik “I Wanna Be Your Dog” benda The Stooges.

na 1

na 2

na 3

 

 

Slijedi zagrebački anarho hard core punk bend AK 47. Njihov nastup prolazi uz uobičajene agažirane poruke od strane pjevača benda Fistre, dok nam bend isporučuje kvalitetnu, brzu i žestoku svirku. Za vrijeme pjesme „Crno crvene brigade“ pridružuje im se i bivši član benda Boco, ovog puta na vokalu. Uobičajeno se najveći kaos stvara za vrijeme obrade pjesme „Teroristi“ od benda Zona Rane Masturbacije.

ak 1

ak 5

ak 4

ak 6

ak 3

 

 

Za kraj ostaje anarho punk bend iz Kraljeva Totalni promašaj. Na ovim prostorima, u punk krugovima, imaju kultni status, a pošto nikada (do sada) nisu svirali u Zagrebu mnogima je ovo bila prva prilika da ih vide i čuju uživo. Do njihovog nastupa Attack se napunio, pa je tako od početka do kraja koncerta bio kaos u publici. Odsvirali su valjda sve svoje stvari, neke i dvaput, na repertoaru se našla i obrada benda Bastard, a postaje posebno kaotično kada im se na pozornici pridružio i jedan od pjevača iz benda Hoću?Neću!. Pošto stvarno rijetko sviraju, bila bi velika šteta da se ovakva svirka više ne ponovi.

tp 1

tp 3

tp 4

tp 5

tp 2

tp 6

tp 7

 

Sve u svemu jedna odlična večer uz svirku starih, dobrih punk bendova. Postavljeni su standardi, pa sa zanimanjem očekujemo listu bendova za HC Punk history 3.

 

Joža

 

https://www.facebook.com/nolimits.hc

https://www.facebook.com/pages/Nuclear-Altar/291832254335720

https://www.facebook.com/ak47bandzg

https://www.facebook.com/HN.Mortuus.TP

Leave a Reply