Place2go – međunarodni sajam turizma

 

Friško sam se vratila s putovanja pa mi je festival Place2go (međunarodni sajam turizma) u Boćarskom domu bio kratki nastavak života u balonu, makar se radilo o samo dva dana zanimljivih predavanja.

place2go

Kako nisam tip koji putuje preko agencija, osim ako mi netko ne plati :), nisam bila pretjerano zainteresirana za štandove na kojima su se promovirale agencije koje nude organizirana putovanja, već sam đir po štandovima  napravila samo radi nagradne igre. Pravila igre bila su popuniti svoju Place2go putovnicu štambiljima raznih izlagača u, a nagrade su upravo ta organizirana putovanja  na koja ne idem osim ako me baš na ovoj nagradnjači ne izvuku.

Uz glavnu dvoranu u kojoj su se održavala predavanja, u drugoj su se nalazili razni hrvatski izlagači s domaćim proizvodima, te velika ponuda gastronomskih delicija iz cijeloga svijeta.

Dva sam dana s frendicama krstarila po raznovrsnim i zanimljivim predavanjima tako da sam u ta dva dana bila u Tanzaniji, cijeloj Južnoj Americi, Burmi, Indiji.. a među predavačima koji su mi se svidjeli istaknula bih Hrvoja Šalkovića s predavanjem ” Južna Amerika “, Nikolu Lesara – hrvatskog masterchefa s predavanjem “Putovanja Azijom u potrazi za novim okusima” i Hrvoja Jurića s predavanjem “Što Zambija ima, a mi nemamo?”

Posjećenost sajma je bila velika, a atmosfera ležerna i ugodna uz odlično organiziran i konstruktivan program s dobrim voditeljem tako da ga planiram posjetiti i sljedeće godine. Ako tada ne budem na nekom putovanju organiziranom u vlastitom aranžmanu.  ;)

Dunja

Leave a Reply