Autistic Youth i Catholic Guilt u Zagrebu!

Ove nedjelje 16.2., dan nakon što je došlo do požara u AKC Mediki, koncert bendova Catholic Guilt i Autistic Youth u zadnji je tren premješten zbog problema sa strujom,  iz Attacka u Močvaru. Svaka čast organizatoru na brzoj intervenciji.

Iako je bila nedjelja, ipak se okupio respektabilan broj ljudi, možda nedovoljan da napuni Močvaru, ali sasvim dobar, jer je uoči ovog koncerta bilo nekoliko uzastopnih punk koncerata u Zagrebu.

Video zapis s koncerta.

 

Prvi bend večeri je bio austrijski bend Catholic Guilt, neki su ih već imali prilike vidjeti u Zagrebu kao predgrupu benda Sickoids. Ovaj koncert im je bio promocija singla kojeg će izdat za Cut The Cord That, te Doomtown Records, izdavačku kuću organizatora ovog koncerta. Bend svira nabrijani 80’s hard core s elementima d-beata, tako da im je nastup bio kratak, brzi i jasan, a publika je bila prilično mirna za vrijeme njihovog nastupa, ali čini mi se i prilično zadovoljna.

Catholic Guilt - photo by Joža

 

Catholic Guilt - photo by Joža

 

 

Nakon kraće pauze, na binu se popeo bend iz Portlanda Autistic Youth. Neki su ih imali prilike vidjeti u Attacku 2011-te kada je s njima na turneji bio još jedan bend iz Potlanda Defect Defect. Na ovoj turneji promovirali su svoj novi album „Nonage“ kojeg su u europi izdali za Taken By Surprise i Sabotage records, a u americi za Dirtnap records. Sviraju melodični hard core punk s melankolično/mračnim garage pop prizvukom. Iako smatram da je ovaj bend izvrstan i da su svirku odradili vrlo kvalitetno i energično, publiku je ipak bilo teško pokrenuti, te je ostala prilično statična za vrijeme cijelog njihovog nastupa.

Autistic Youth - photo by Joža

 

Autistic Youth - photo by Joža

 

 

Pošto je bend na kraju koncerta ipak bio pozvan na bis, dojma sam da su se svidjeli publici, ali pošto je bila nedjelja nitko više nije imao energije za ništa drugo nego da ih podrži pljeskom,  pa će mi njihov prošli koncert u Attacku ostati u lijepšem sjećanju.

 

Joža

https://www.facebook.com/autisticyouth

https://www.facebook.com/cthlcglt

Leave a Reply