Subsonics u Zagrebu

15

Nakon što je Kolumbo dojavio da u Attacku svira njemu jedan od najdražih rock’n’roll bendova, Subsonics, pala je odluka da se ide na koncert.

 

U klubu se okupilo pedesetak plus ljudi, što je bilo ugodno iznenađenje, jer sam se nažalost počeo privikavat na puno manje posjetioca koncerata, pogotovo nedjeljom.

72

Subsonics je bend koji postoji preko 20. godina i iza seba ima 7. albuma koji su svi izdani za nezavisne izdavačke kuće kao što su Get Hip, Lance Rock i Slovenly, pa je tako jedan moj prijatelj bio uvjeren da bend sigurno ima neke veze sa Slovenijom.

35

U ovom bendu iz Atlante sviraju bubnjarka Buffy Aguero, basist Rob Delbueno i pjevač/gitarist Clay Reed, koji svojim stasom podsjeća na klon Bob Dylana pomiješan s pokojnim Lux Interiorom iz The Cramps, a glasom podsjeća na Lou Reeda.

44

Karizmatični frontmen garažno psihodeličnim surf zvukom i raštimanim solažama stvara orginalni gitarski zvuk i u tome mu dodatno pomaže bubnjarka koja stoječki lupa primitivne ritmove na bubnjevima, a na sve to se nadovezuje basista s jednostavnim bas dionicama.

54

Za vrijeme nastupa Clay Reed šarmira publiku,  posebno muški dio, i na momente ostavlja dojam da gledamo neku punk verziju Velvet Undregrounda, te nas vremeplovom odvode u CBGB u 70-te, vrijeme zlatnog doba punk rocka pa nakratko zaboravljamo da smo u zagrebačkom klubu Attack.

 62

25

sub pos

Bend je uspio razgibat inače prilično statičnu publiku i održati jedan vrlo kvalitetan koncert. Mišljenja sam da je koncert bio prekratak, iako je i bis bio na kraju, al pošto je bila nedjelja, možda je tako i bolje.

 

Joža

 

https://www.facebook.com/SubsonicsATL

http://www.attack.hr/

Leave a Reply