SoundART / BIOArt izložba

SoundART / BIOArt - photo by Haris Berbić

 

Od 10. svibnja U Tehničkom muzeju Grada Zagreba, u produkciji I’MM_ Media laba u intermedijskim umjetnostima otvorena je interaktivna izložba SoundArt-BioArt.

Video snimka s izložbe i koncerta.

 

Izložba je postavljena kao spoj audiovizualnih interaktivnih radova i koncerata pojedinih umjetnika čiji su radovi ujedno i muzički instrumenti. Organizatori i članovi Media laba kroz izložbu žele istaknuti nekoliko aspekata djelovanja: DIY i DIWO, umjetnost i znanost, zvuk i tišinu te elektricitet i organizam.

SoundART / BIOArt - photo by Haris Berbić

SoundART / BIOArt - photo by Haris Berbić

 

Prve večeri nastupili su publici več dobro poznati MMessy Oscillators, sastavljen od članova Media laba koji kroz elektroničke uređaje i razne gadgete povezuju zvuk s prirodom, točnije biljkama preko kojih uz oscilatore i teremine proizvode zvukove raznih frekvencija što im omogučuje stvaranje melodija. Nakon njih nastupili su Šumovi protiv valova, sastav četvoro glazbenika – Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Jerko Jurin i Ivan Čadež koji su na domaćoj glazbenoj sceni prisutni već desetak godina kroz djelovanje u zapaženim bendovima poput  Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour, Vivian Girls, Tobogan, Ask Me About My Invisible Enemies i E-Bow Quartet.

smv2 spv

 

Uz muzički dio kojem su se u narednim večerima pridružili i Dario Krmpotić, Ivan Jovanovac & Tin Dožić, svoje su radove predstavili Bruno Blažinč, Igor Brkić, Tin Dožić, Ana Dumbović, Vana Gaćina, Ana Horvat, Deborah Hustić, medikids&maja, Tanja Minarik, Marina Petrović, Hrvoje Spudić, Gjino Šutić, i.m.klif i Mate Zec, te Ana Labudović koja se pobrinula za dizajn i Damir Prizmić za DIY / DIWO tipografiju.

SoundART / BIOArt - photo by Haris Berbić

SoundART / BIOArt - photo by Haris Berbić

 

 

Izložbu možete posjetiti do 18. svibnja.SoundART / BIOArt - photo by Haris Berbić

 

Ulaz je slobodan.

Detaljan program:

http://www.sczg.unizg.hr/kultura/program/imm_-izlozba-soundart-bioart/

Bruno

Photo by Haris Berbić

Video by Joža

https://www.facebook.com/pages/IMM_/212853258734971

https://www.facebook.com/pages/%C5%A0umovi-protiv-valova/182871615112006

https://www.facebook.com/pages/Tehni%C4%8Dki-muzej/335802459827986

Leave a Reply