Masterclass Madsa Brüggera

nas

 

Jedan od trenutno najzanimljivijih europskih filmaša, danski istraživački novinar i redatelj Mads Brügger, kojeg nazivaju i ‘dokumentaristom čeličnih muda’ dolazi u Dokukino predstaviti svoj posljednji film ‘Ambasador’ u distribuciji Restart Labela.

 

Nakon suludog boratovskog ismijavanja s Amerikancima u serijalu ‘Danes for Bush’ i nevjerojatne ‘Crvene kapele’ kada je s lažnom umjetničkom trupom naopačke izvrnuo i ismijao režim Sjeverne Koreje, s ‘Ambasadorom’ se uputio korak dalje – kupio je diplomatsku putovnicu Liberije i otišao glumiti konzula u Srednjoafričku Republiku, jednu od najkorumpiranijih zemalja svijeta i mjesto gdje strani diplomati vrlo često ‘samo nestanu’.

 

Kako je stvarao ‘Ambasadora’ provjerite u Dokukinu, 18.05. u 17 sati na masterclassu koji je nazvao ‘Ambassadors Selection – a powerpoint show’. Iza jednostavnog naslova krije se puno, puno više – dinamični i beskrajno duhoviti prikaz nastanka većine njegovih filmova (provjereno!), ali i istančani osjećaj za ironiju s velikom dozom nevjerojatne hrabrosti i potpuno sulude energije!

—–

Mads Brügger (1972.) je danski novinar, TV voditelj i redatelj. Napisao je nekoliko knjiga, objavljivao u brojnim novinama, producirao nagrađivane radio programe i vodio vrlo gledane TV emisije ‘The 11th Hour’ i ‘Deadline’. Osmislio je satirički serijal ‘Danes for Bush’, režirao dugometražni dokumentarac ‘Crvena kapela’ (nagrađen za najbolji nordijski film 2009. inagradom na Sundanceu 2010.), a 2011. završio je i nevjerojatnog ‘Ambasadora’ kojeg će osobno predstaviti zagrebačkoj publici u Dokukinu. Poznat je po vrlo originalnom stilu koji naziva – performativno novinarstvo.

—–

ULAZ NA MASTERCLASS JE BESPLATAN. 
Potrebno je podignuti besplatnu ulaznicu na blagajni Dokukina KIC. Blagajna se otvara sat vremena prije masterclassa.

Nakon masterclassa, u 19 sati, Restart i Dokukino vas časte besplatnom projekcijom Brüggerovog filma ‘Crvena kapela’! A u 21 sat po prvi put u Dokukinu možete pogledati njegov posljednji film ‘Ambasador’.

SVE INFORMACIJE I MJESEČNI PROGRAM POGLEDAJTE NA www.dokukino.net

Leave a Reply