Hazarder i Sadhaka u Sivoj sobi.

 

Ponedjeljak nikada nije bio neki dan za koncerte, ali pošto su nam prijatelji nastupali dogovorili smo se da idemo na gig.

Mračni video zapis s koncerta.

 

Prvi bend je bio Hazarder čiji su članovi iz Beograda, Rijeke i Zagreba. Hazarder je nedavno izdao split 7“ sa bendom Livia Sura naziva „Season in Glvvm, Seasons of Dvvm“ i u sklopu istoimene turneje došli su u Zagreb. Sviraju mračni stoner/doom crust metal i njihov kratak ali kvalitetan nastup bio je dobar uvod za Washingtonski bend koji sljedi.

Hazarder - photo by Joža

 

Nakon Hazardera, u Grey Room-u u Medici slijedila je Sadhaka. Sadhaka je novi atmosferični black metal iz SAD-a koji je sredinom travnja ove godine izdao prvijenac „Terma“ za Pest Production i trenutno je na europskoj turneji. Sadhaka je zapravo projekt sastavljen od članova Fauna, Møllehøj i Vradiazei. Potpuni mrak i par zapaljenih svijeća odavali su nešto drugačiju atmosferu i zvuk od Hazardera. Ipak, nisam znao šta da očekujem jer sam u polumraku primjetio dvije djevojke u bendu, jedna u sredini isturena kao glavni vokal. Počelo je kako sam se i bojao. Lagano, melankolično, vječno. Samo sam čekao da mlada dama ispusti operni vokal u stilu Nightwish-a. Na svu sreću tempo se ubrzao i atmosfera se brzo promijenila kada se iz zvučnika čuo prigušeni muški vokal. Prvo mi se učinilo da je tonac pogriješio ali sam se nakon nekog vremena privikao i shvatio da tako i treba biti, da ti prigušeni mučni vriskovi djeluju tako prirodno i skladno uz spore, melodične rifove gitara i odlično usklađene bubnjeve i bas. Meni je zvuk bio jako dobar i unatoč dugim i melankoličnim pjesmama uspjeli su zadržati pažnju nekolicine prisutnih stvarajući pravu simfoniju uz tekstove koji su vrlo dobro pokrili te duge dionice. U jedno trenutku mi se činilo kao da čujem cijeli orkestar. Ženski vokal je također bio odličan. Čist i mučan vrisak ali ništa pretjerano.

Sadhaka - photo by Joža

Odličan nastup benda koji ipak zaslužuje malo veće pozornice od Grey Room-a i malo više od 10-15 ljudi na svojim koncertima. Preporuka za sve fanove Wolves in the Throne Room-a i sličnog zvuka……gdje ste vi bili???

Boris i Joža

https://www.facebook.com/hazarder.church

https://www.facebook.com/SadhakaBlackMetal?hc_location=timeline

https://www.facebook.com/greyroomzgb?fref=ts

Leave a Reply