Black Gust i Bi-Marks u Grey Roomu

Poprilično sjebani nakon višednevnog izlaženja na koncerte, pogotovo nakon prošlovečernjeg izleta u Beč na Black Flag, odlučujemo da si moramo zabit posljednji čavao u lijes (jer kad je bal, nek je bal!) odlaskom u Grey Room na koncert Black Gusta i Bi-Marksa.

Video zapis s koncerta.

 

Black Gust su relativno mladi zagrebački bend koji dosta često održava svirke, te ih je manje više svatko tko obilazi punk i hardcore koncerte, prije ili kasnije, mogao vidjeti uživo. Upravo su izdali svoj prvi 7“EP Psychedelic Maelstrom koji je izašao u koprodukciji više nezavisnih izdavačkih kuća kao što su World’s Appreciated Kitsch, Napravi Zaedno, Doomtown Records, Nuclear Chaos Records, Guranje s litice i DHP/AK47. Black Gust svira hardcore punk s r’n’r nabojem, osjeća se utjecaj bendova kao što su Adolescents, Turbonegro, Black Flag i sl., kojeg se, mislim, dečki ne srame jer ne samo da se to čuje u zvuku, nego neke od nabrojanih bendova i obrađuju na svojim nastupima. Na koncertu publiku očito čine prijatelji benda, ali za vrijeme svirke dobivam dojam da tu nema nekih velikih emocija osim pljeska na kraju istih, i sve češće imam osjećaj da sam u Lisinskom, a ne na punk koncertu u Medičkoj šupi, iako bend odrađuje svirku korektno.

b gust

Nakon kraće pauze na red dolaze Bi-Marks,  gosti iz Portlanda. Njihov bi zvuk mogao opisat kao neki garažni punk’n’roll hard core s utjecajem Dwarvesa, Black Flaga, Motorheada, te raznih mješavina hardcorea i garaže. Uglavnom bend svojim brzim i žestokim zvukom melje sve ispred sebe i čovjek bi pomislio da će se uz ovakav bend zidovi rušit u Grey Roomu, ali nažalost kao i kod prvog benda izostaje reakcija publike, osim mlakog pljeska.

Bi-Marks - photo by Joža

Dan prije je čak i većini poznata mirna Bečka publika pokazala više emocija na koncertu Black Flaga (iako je meni bio lošiji koncert od ovog, al’ ajde, legendarni bend je u igri), nego naša koncertna publika, a mislim da ovi bendovi zaslužuju više pa stoga dolazim do zaključka da je nešto trulo u gradu Zagrebu.

Joža

https://www.facebook.com/pages/Black-Gust/102778566494409

http://sabotagerecords.bandcamp.com/album/bi-marks-the-golden-years

https://www.facebook.com/greyroomzgb?fref=ts

Leave a Reply