4. Festival nesvrstanog stripa Novo Doba 2013.

 

Plakat festivala Boris Pramatarov Bugarska

 

LJUBAV NE PRESTAJE / LOVE NEVER ENDS

Od 28. maja do 2. juna u Beogradu i Pančevu održava se četvrti po redu festival nesvrstanog stripa, grafike, zvuka, muzike i videa.

Izložbe, koncerti, radionice i ostala dešavanja odvijaće se u Beogradu u CZKD-u, Kulturnom centru Rex, Inex Filmu, Drugstore-u, Kulturnom centru Grad, te u Pančevu u Galeriji Elektrika, Istorijskom arhivu grada Pančeva, Domu omladine Pančeva.

Iz obilatog programa izdvajamo: izložbu Dunje Janković, strip eksperimentatorke iz Hrvatske; izložbu Borisa Pramatarova, mlade nade bugarske scene; eksperimentalno muzičko veče ostvareno u saradnji sa beogradsko-belgijskom izdavačkom kućom No Basement Is Deep Enough; gostovanje portugalske ekipe Oficina Arara/Buraco; izložbu veterana francuske underground scene Jean Jacques-a Tachdjiana i njegove izdavačke kuće La Chienne; otvorenu radionicu video manipulacije u organizaciji Izvanrednog Boba Miloševića i uz gostovanje Line Rice i FŠK-a iz Ljubljane; radionicu pokretljivih skulptura i instalacija od metala kolektiva Karkatag, te obavezne radionice stripa i pijacu stripova, knjiga, fanzina i umetničkih tvorevina u Inex Filmu.

Po običaju, festival prati obiman štampani katalog, ljubavni spomenar, sa sve četiri strane sveta, knjiga od marcipana sa mirisom bugarske ruže u kombinaciji sa rumunskim prolećem.

Kao i uvek svi programi su slobodni i besplatni, lepi i potresni.

 

Program

 

**********************************************

CZKD (Birčaninova 21, Belgrade)

Centar za kulturnu dekontaminaciju

28. maj

 

19h00

Projekcija

Medijska arheologija

Ljubav ne prestaje – Susret na pola puta

Iz tajnih pregrada Medijske arheologije, pamćenje na pola puta, novi romantizam u osvit starog romantizma.

Program pripremili Aleksandra Sekulić i Jovan Bačkulja

www.medarh.org  

 

19h45

Performans

POD teatar

Misterija: Ljubav

Svima nam se ponekad desi da se osetimo kao junaci neke španske sapunice. Da izgubimo glavu zbog ljubavi i da patimo kad nam neko slomi srce. Performans Misterija: Ljubav na duhovit i ironičan način istražuje temu zaljubljivanja i muško ženskih odnosa.

Performans je nastao iz procesa rada POD Teatra sa decom iz Prihvatilišta za decu, Beograd.

Učestvuju: deca iz Prihvatilišta

www.podteatar.blogspot.com  

 

Fijuk prodavnica

Generalni distributer nezavisnih stripova iz Amerike, Francuske, Japana i mnogih drugih zemalja. Za kolekcionare, ljubitelje i fanove stripa, za one sa dubljim i plićim džepom.

 

21h00

Izložba

Dunja Janković

Autorka, naučnica, magistarka, studentkinja i latentna profesorka, eksperimentator, mlada aktivistkinja i stroga organizatorka. Nebrojeno mnogo festivala, antologija, sivijeva, odlikovanja, svedočanstava, pohvala, nagrada, bibliografija, časopisa i njenih sopstvenih ego fanzina /5 brojeva, svi su dobri/. Uprkos otvorenom putu ka široj prihvaćenosti i nemoj publici, ostala je verna sopstvenom izražaju i nadražaju zvuka slike pokreta, teško definisanog odrednicama i pravcima podvrste – put od ulice do galerija, od statičnog pristupa ka pokretnom eksperimentu, smrtno ozbiljno, sirovo, primitivno, klinički čisto, pročišćeno, novo, rođeno, pomešano u pravom srazmeru alhemijskog kuvara, istočnih začina, pažljivo odabranih, do zapadnih granica staklenih bašča i njihovih propadanja, Vavilona.

Od glavnog škvera ispod podruma, latinske Evrope i nordijske Amerike, super su junaci u autističnom modelu ponašanja, sa ostrva Malog Lošinja, grada Zagreba, US of Amerika.

www.tripica.org

 

Sito-štampa

Fanzin Ceger štampa rad Dunje Janković crnom bojom na vašima majicama. Hit leta 2013 – savremeni dizajn, besplatne cene.

 

**********************************************

Kulturni centar Rex (Jevrejska 16, Belgrade)

29. maj

 

17h00

Radionice

KidsPatch

I ove godine KidsPatch, u saradnji sa Festivalom Novo Doba, organizuje radionice za decu iz oblasti stripa, ilustracije i grafičke umetnosti.

18h00

Projekcija

Slon po Animateki

Nakon kreativnih aktivnosti deca i šira publika imaće prilike da pogledaju selekciju animiranih filmova sa slovenačkog festivala animiranog filma Animateka, namenjenu najmlađima.

www.animateka.si

www.kids-patch.com

 

19h30

Projekcija

Animateka po Animateki – selekcija kratkih filmova iz centralne i istočne Evrope.

Međunarodni festival animiranog filma Animateka postoji od 2004. godine, sa ciljem da poboljša cirkulaciju produkcije animiranog filma iz centralne i istočne Evrope. Festival Animateka ima dugotrajnu saradnju sa strip autorima kao što su Danijel Žeželj, M.S. Bastian, Matti Hagelberg, Max Andersson i Julie Doucet, čiji rad predstavlja kroz izložbe i plakate festivala.

www.animateka.si        

 

21h00

Izložba

Aleksandar Opačić

Kosmolac, 1973.

Slepi čovek-šišmiš, Kosmoplovac, profesor Studiostripa. Učitelj crtanja izbačen zbog nepopustljivog stava prema učenicima/cama („Sva su deca zaslužila petice”), nastavnik izbačen zbog nepoštovanja nastavnog plana i programa, te sprovođenja sopstvenog.

Zbog interesovanja kako ličnih, tako i nemalog broja njegovih poštovalaca, kolega, životnih saputnika i sledbenika, ovaj usamljenik sa ivice svih provalija – moralno-etičkih, stručno-profesionalnih, ostaje istinski vernik grafičkog kazivanja u ovom nesretnom svetu, nespretno nazvanim stripom. Još koja godinica…

www.kosmoplovci.net  

 

Sito-štampa

Rad Aleksandra Opačića, Betty Boop, Fanzin Ceger će u tehnici sito-štampe otiskivati na vašoj garderobi, na otvaranju izložbe, na vašim omiljenim majicama, preko vaših heroja, heroina, idola, idolina… jednim potezom rakela.

 

Fijuk prodavnica

Generalni distributer nezavisnih stripova iz Amerike, Francuske, Japana i mnogih drugih zemalja. Za kolekcionare, ljubitelje i fanove stripa, za one sa dubljim i plićim džepom.

 

 

 

**********************************************

Drugstore (Bulevar Vojvode Bojovića 4, Belgrade)

29. maj

 

11h00

Radionica video manipulacije

Artist in Residence program

Neformalni samit video performera, razmena ideja i iskustava regionalnih stvaralaca. Gosti su dobrodošli da ponesu svoje računare i priključe se. VJ-ing; Quartz Composer, Syphon, DMX, MIDI trigerovanje, OSC, Video mapiranje. VJ jam session.

 

FŠK je video-umetnik i programer. Autor je legendarne igrice Line Rider. Sarađivao je sa velikim brojem muzičara i umetnika (Tetkine Radosti, Neven Korda…). Zajedno sa Linom Ricom nastupa na koncertima i festivalima.

 

Izvanredni Bob je desperado beogradske scene. Rođen je krajem sedamdesetih u zemlji koja više ne postoji. Od malih nogu je prisutan u show business-u.

 

23h30

Koncerti

Omladinac 11

Duo dvoje polno različitih, ali kapricioznih umetnika, možda i trio, isto tako različitih, elektronski uređaji i vokalni sentiment plave pevačice u dijapazonu od Marlene Ditrih do Silvane Armenulić, naivna, stidljiva, pomalo izazovna struja emocija, beogradska premijera.

 

Za pokolj duše

Petočlani nekro-pank bend iz Beograda koji pleni tuvanskim grlenim pevanjem uz sintisajzer i antiestradne tekstove.

Iznedrili hitove Kao krokodil i She-male. Album u nastajanju.

 

Mršavi pas

Mršavi pas je ambasador dobre volje i slobodnog ponašanja.

Bavi se muzikom od svoje četrnaeste godine. Posle niza gitarskih r’n’r bendova, odlučio se za solo nastupe. Gitara za dešnjaka okrenuta za 180 stepeni.

Svoje nećemo, tuđe ne damo!

www.reverbnation.com/mrsavipas   

 

Kopy Kat

MC Kopy Kat je reper. Takođe je najverovatnije žensko. Nekad je zbunjena time ko je, ali svejedno pljuje rime od kojih će tvoja majka zaplakati i bitove koji će te naterati da mrdaš guzicom. Elektronski-domaći-porno-diss-hip hop, samo za vas. I, samo za Novo Doba 4, kostim će dizajnirati jedna i jedina Dunja Janković!

 

DJ set Springboard^

 

**********************************************

KC GRAD (Braće Krsmanović 4, Belgrade)

30. maj

 

16h00

Radionica

Dođite i zamaskirajte sebe i druge na radionici pravljenja maski koju vode naši prijatelji, Oficina Arara iz Portugalije!

 

 

 

20h00

Otvaranje izložbi

Oficina Arara / Buraco (Portugal)

Oficina Arara je umetničko-grafička laboratorija koju je 2010. godine osnovala grupa umetnika i dizajnera, kao i jedan inženjer mehanike. Opremljena je za rad u sito-štampi, a i u ostalim tehnikama štampe i poveza. Funkcioniše kao polje eksperimentalnog stapanja različitih umetničkih medija, čime čuva organsku plastičnost i vibraciju materije kroz ručno štampane postere, knjige, omote ploča. Stimulativna lucidnost magazina Buraco otvara nove vidike svojim stripovima i crtežima, moćno enigmatskim i mudrim, kao i svojim kompleksnim i aktuelnim tekstovima (eseji, poezija, proza, reportaže, šarade).

www.oficina-arara.org  

 

Jean-Jacques Tachdjian / La Chienne (FR)

Jean-Jacques Tachjian (Žan-Žak Tašđan) je umetnik i izdavač iz Lila (Francuska). Jedan od pionira izdavaštva alternativnog stripa osamdesetih godina, istovremeno se bavio i crtanjem i grafičkim dizajnom, sa posebno bogatim opusom u tipografiji. Devedesetih je osnovao izdavačku kuću La Chienne sa kojom su imali prilike da sarađuju autori iz regiona kao što su Igor Hofbauer i Aleksandar Zograf, u okviru manifestacije Lille3000. Svoj izdavački i umetnički rad će predstaviti izložbom.

http://nographie.org

http://paramour-pictures.com

 

22h00

Koncerti

Nema tog podruma predstavlja:

Nuno Marques Pinto (Portugal)

Kao glumac, pozorišni organizator, pesnik, performer i imaginarni član Patafizičkog koledža, preferira živu poeziju nad drugim vidovima ekspresije. Takođe je pripadnik raznih kolektiva koji radikalno kritikuju trenutno stanje društva. Stoga je alergičan na sisteme, doktrine i dogme. Kada alergije prorade, njegovi zubi i ruke počinju da rastu.

 

MSHR (SAD)

MSHR je psihički domen između Brenna-e Murphy i Birch Cooper-a koji poprima oblik ceremonijalnih elektronika, interaktivnih zvučnih/svetlosnih/zonskih instalacija, bio-tehničkog interfejs dizajna i kvazi-virtuelne realnosti.

 www.mshr.info  

 

Bajage (Srbija)

Iako su aktivni od sredine devedesetih kao prva autsajder odežda Žitišta, ovaj hardkor mapetovski improvizatorski trio (Dve Bajage minus 1 plus 2) je tek na prošlogodišnjem festivalu Novo Doba imao svoj prvi, nemilosrdni javni nastup, zahvaljujući naporima NAUK.rs-a. Ove godine srpski skronk maestri će prezentovati retrospektivu duple kasete Dve Bajage koja tek što je izdata na Nema tog podruma, tako što neće odsvirati nijednu notu sa te kasete. Umesto toga, spelovaće Fetus sa slovom D od reči dada.

www.myspace.com/dvebajage  

https://soundcloud.com/djarmati-marjan  

 

Dotepenec (Hrvatska)

Promocija kompilacije Namjerne Griješke – pop proizvodi elektronickih post-yu Ambivalenata u izdanju NAUK-a.

Dotepenec – Samostalni diplomac, nepušač, bez kućnih ljubimaca, traži garsonjeru ili sobu sa zasebnim ulazom, bez depozita i insekata. Čajna kuhinja. Prednost lamperiji. Gluha soba. Linoleum. Ugovor.

www.nauk.rs

 

Projekcija

Saturnus (1971) i više

Ludo Mich (Belgija)

Ludo Mich je slikar, skulptor, holografer, muzičar, umetnik performansa i učesnik Fluksusa, najpoznatiji po svojoj seriji panseksualnih filmskih interpretacija grčke mitologije i svemirskih priča koje su nastale šezdesetih i sedamdesetih godina. Između ostalog, Saturnus (1971), snimljen fish eye objektivom domaće radinosti, ostaje jedna od prekretnica belgijskog andergraund filma urezujući prizore čudnog trulećeg života u svemiru pravo u vašu lobanju.

http://ludomich.blogspot.com

 

DJ set

Nitkov [flexipunker] vrti i klati u 3/4 ritmu. Zaplešite valcer i tango u sablasnim rukama svoje prve ljubavi, uz melodije zlatne kao poljupci tog leta 1920… Sa moralnom kadencom u manirima.

 

Nema tog podruma je belgijsko-srpski audiofilski pogrom kaseta i vinila koji vode Ignace De Bruyn i Milja Radovanović. Iako se protivi bilo kakvoj

kategorizaciji, učinak ovog lejbela je fokusiran na čudake, autsajdere i neprilagođene umetnike, pošto su i oni sami semantički zarobljenici lažnih proroka kulturne hegemonije. Više objašnjenja o tome zašto se DIY ne piše DIE u ovom intervjuu:

http://halfreleases.wordpress.com/2013/04/01/basement-deep-high-enough/

 

**********************************************

Inex film (Višnjička 76, Belgrade)

31. maj

 

14h00

Radionice

Karkatag kolektiv

Voli da boli

Drljamo po metalu ceo dan, gradimo perfidnu mehanizaciju koja će nam oprati ruke, sa grešnom namerom da kad padne mrak bez odgovornosti drljamo po toplim spoljašnostima i unutrašnjostima nekih ukroćenih tela, jer ljubav ne prestaje.

//poluprisilna poluradionica u domenu ljubavnih različitosti

//12 sati metala, kože, nerava i mišića

//scenografija za pospešivanje prljavih navika Klopke za pionira i (pogotovo) Dedica

www.karkatag.com  

 

Radionica linoreza

Garage L

Garage L je studio umetnika i zanatlija. Ovo udruženje objavljuje knjige ručne izrade, koristeći se tradicionalnim i eksperimentalnim tehnikama štampanja i povezivanja knjiga; organizuje izložbe, radionice i prima šegrte iz šire i uže publike (učenjake i studente, početnike i profesionalce) i vodi nezavisnu knjižaru.

Dođite da se upoznate sa umetnošću linoreza i tehnikama štampanja!

Otićićete sa sopstvenim printom, a radovi će biti korišćeni u toku festivala za sastavljanje fanzina Garage Love!

 

Pijaca stripova

Prodaja, preprodaja, robna razmena, originalni printovi u malom tiražu, potpisani, overeni, zamena deviza, miris naftalina, u pola cene, kristina kristina, pola fanzina, korica od karmina, naslovna strana, pedera veterana, omladinca pionira, tange od kašmira, svilena marama od davnina. Sve što ima, nema šta nema, ima da ima, kupujem turu, prodajem sve. Navalite. Izdavači: Dirty Editions, Greed Graphics, Elektrika, Garage L, Novo Doba, Vančo Rebac, Oficina Arara, Wormgod, Mubareć, Symposion, Jean-Jacques Tachdjian…

 

18h00

DJ-ing, VJ-ing + izložba radova

Happy Trash Production  

Treće doba – Perut party      

(Branislav Petrić, Staniša Dautović, Dragan Matić, Željko Piškorić)

DJ Čkalja, DJ Mija, DJ Taško, DJ Burduš

Različiti jezici, slika, instalacija, audio/video, performans, marginalni jezik i postupci, autentičnost, svežina, odsustvo manira, izražaj koji se spiralno širi u svim pravcima u sve širim spiralama.

 

Izložba

Kumovi

Specijalno za sve goste i svatove!

Ništa lepše nego kumovati i sa kumom pesmu zapevati! Pevaj kume dok nas grlo služi, neka kumstvo naše sjajno sunce sprži! Op, op, op, idemo, specijalno, specijalno!

Danijel Savović i Goran Stojčetović,kumovi stari, izlažu crteže,slike i predmete i zovu na kumovsko veselje!

 

Sito-štampa

Miroslav Lazendić Miki, u svetu stripa poznatiji kao Dr. Gnoj, štampa crnom, zelenom i belom bojom na majici tvojoj i mojoj.

 

24h00

Koncerti

Dedice

Nekada tajno, muško društvo, duhovi pokojnika. Redovno učestvuju u sukobima sa ostalim organizovanim zatvorenim družinama, uvek izvlače deblji kraj. Ima ih i na grobljima. Neki su i sahranjeni. Ima i žena među njima, prerušenih muškaraca u stvari. Psi su uzrujani i lavež i zavijanje se čuju u nekoliko okolnih sela. Kuknjava i moleban, dedice kradu i otimaju, vređaju i psuju, piju krv i lumpuju, igraju naopako, uz gusle, gitare bez žica, udaraju u basove, gvozdene bubnjeve i ruske sintisajzere.

 

Klopka za pionira

Instrumentalno-vokalni nojz sastav iz Beograda i Pančeva

Specijalno za Novo doba premijerno izvode nove pesme uz odabrane stare hitove.

Podsetite se zašto vam je Klopka omiljeni bend.

www.klopkazapionira.net

 

Videododir

Osetite istinski poludodir uživo!

Kultni romantični retro synth-pop duet iz Beograda.

 

Draga Machine

Draga Machine je robot koji svira MIDI hitove.

Sevgili Machine MIDI şarkıları çalan bir robottur.

Уважаемые Машина робота, который играет MIDI хитов.

Hyvä Machine on robotti, joka toistaa MIDI osumia.

Is é a chara Meaisín a chlárú go n-imríonn amas MIDI.

 

**********************************************

Pančevo

Galerija Elektrika (Radomira Putnika 7, Pančevo)

Hol gradske uprave (Trg Kralja Petra I 2-4, Pančevo)

1. jun

 

16h00

Galerija Elektrika

Radionica

Kako je cika Boća slušao Rezidentse

Wostok & Sanja S.

Prvo su Rezidentsi zabeležili eskimsku zvučnu transmisiju i objavili je na ploči koju je Wostok pustio svom ocu Boći. On je svoje utiske zabeležio pisanom reči koja će poslužiti kao scenario grafičke radionice Kako je čika Boća slušao Rezidentse. Dođite da ćutite i gledate i čudite se i učestvujete u multispiritualističkoj seansi ultramedijske transplozije u Elektrici!

 

19h00

Galerija Elektrika

Grrr! Program

Dva autora iz različitih delova sveta – David Lasky (SAD) i Jean-Jacques Tachdjian alias El Rotringo (Francuska).

 

El Rotringo će putem slajdova predstaviti svoj rad na stripu. U svom rodnom Lilu samostalno je

objavljivao nezavisna izdanja i fanzine koji su još osamdesetih imali internacionalni karakter, okupivši možda po prvi put na jednom mestu neka od najznačajnijih imena evropskog i američkog alternativnog stripa. On se takođe bavi vlastitom umetničkom produkcijom, stripom i grafičkim tablama.

 

Strip autor, ilustrator i predavač David Lasky je poslednjih dvadesetak godina pisutan na nezavisnoj sceni Sijetla. U saradnji sa Frank M. Youngom nedavno je objavio grafičku novelu za izdavačku kuću Abrams – The Carter Family – Don’t Forget his Song.

 

20h30

Hol gradske uprave

Vodenje kroz izložbu

David Lasky (Seattle, USA)

Ovogodišnji gost artist in residence programa koji organizuje udruženje Elektrika, američki strip autor srednje generacije David Lasky, provešće posetioce festivala kroz svoju autorsku izložbu i predstaviti neke od svojih najznačajnijih radova.

 

21h00

Galerija Elektrika

Izložba

Ljubav ne prestaje

Posteri, razglednice, salvete, ljubavni romani, časopisi za dvoje, uramljene fotografije, isečci iz novina, sa tavana, tajne pregrade devojačkih fijoka, momačkih jauka, novih fijuka, izložba u galeriji Elektrika u Pančevu, Novo Doba, Ljubav ne prestaje. Dođite, ne budite cicije. Ples, flert, muzika, limunada i DJ Jahvo.

 

Sito-štampa

Najpoznatiji hvatski superheroj prvi put u Beogradu. Lavandermen – ponesite majice da vam print ovog beskompromisnog borca protiv moljaca i komaraca odštampa Vančo Rebac na licu mesta.

 

21h30

Galerija Elektrika

Koncerti

Vis Limunada

VIS Limunada plovi kroz kasne pedesete i rane šezdesete godine XX veka. Nastupima oživljava atmosferu evropskih rivijera i festivala, kao i filmova poput La Dolce Vita, Bonjour Tristesse i Ljubav i moda. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike prožima melodramatičnost omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima svoje muzičko opredeljenje naziva Stari val.

 

DJ Jahvo

Josip Bolonić – Joža (1977). Začet u Londonu, rođen u Zagrebu. Strastveni sakupljač muzike raznih glazbenih smjerova, a ponekad i puštač različite muzike. Samoprozvani režiser, montažer, kamerman i animator. Sakupljač loših, a ponekad i dobrih filmova. Prijatelj životinja, poneku nosi na sebi, a neke i jede. Voli pojest, popit i rado sebe vidi u društvu, češće lošem nego dobrom. Ne voli nepravdu, ali izbjegava pravdu. Često spreman na šalu, rijetko ozbiljan. Trenutačno sudjeluje u radu na subsite.hr, glasilu udruge za nove sociokulturne inicijative.

 

**********************************************

Pančevo

Dom omladine Pančevo (Svetog Save 10, Pančevo)

Istorijski arhiv Pančeva (Nemanjina b.b. , Pančevo)

2. jun

 

16h00

Dom omladine Pančevo

Radionica

Mubareć

Mubareć horda ove godine u misiji Smećarenje otkriva staru alhemičarsku tajnu pravljenja od govana pite. Psi laju, horde prolaze, vetar nosi ljubav. Dođite da bacimo solidarnu estetsku drkicu. Govno govnu, dust to dust, fekalija tantum. Ljubav sve pobeđuje.

 

19h00

Istorijski arhiv Pančeva

Izložba

Boris Pramatarov

Zavisnik od crno belih šrafura i tačkica. Milioni tačkica i crtica na glatkom papiru, litre tuša, tinta koja se suši u rapidografu. Zift nebo, srednjevekovne životinje, crne siluete, ples deformisanih figura u šupljoj lobanji, podivljali sijamski fetusi, mentalna flora i fauna, skeletalne strukture, kost i labava koža, drhteće meso.

Glasine kruže blogosferom da je ovaj perspektivni mladi Bugarin studirao u Južnoj Koreji na fakultetu likovnih umetnosti i bio jedini momak među šest hiljada mladih koreanskih studentkinja.

Zašto baš on? Ko ga šalje? Ko ga snabdeva crnim tušem? Koje likovne tehnike je izučio u Koreji? Gde je u stvari Bugarska?

Odgovore na ova i neka druga pitanja potražite na izložbi ovogodišnjeg autora plakata za festival Novo Doba!

 

 

20h30

Dom omladine Pančevo

Izložba

Novo Doba

Plakati iz Fijuk laboratorije u tehnikama ofset i sito štampe nastali poslednje tri godine.

Fijuk laboratorija je čergarska radionica koja se potuca i bez fiksne adrese proizvodi plakate po belom svetu. Plakati nastali na starom kontinentu u tuđim radionicama od Ljubljane, Zagreba, Rima, Liona…

 

Miro Župa

Plakati koncerata iz budućnosti

Posmrtne ti radosti – ugao uzbuđuje Doris!!! Plakati koncerata iz budućnosti, predgrupe i hedlajneri, neo halter pop. Kastrirano kopito, nejasni napadaju, sanjive svastike, oteti poni, crna škoda, nebeski nemiru Tatjana, Srđanovi kompromisi, kavkaski kefiri u vrtu bezočnih gibanica i to na svetu nedelju u Domu omladine u Pančevu. Ne vrludaj snaobrazbom, sanjaj me do bola.

 

21h00

Dom omladine Pančevo

Projekcija

Floating World Animation

DMTV3 je kolekcija eksperimentalne i psihodelične animacije sa svih strana sveta. Naglasak je na nekomercijalnom, ličnom radu. Tragamo za čistom vizijom. Neki od filmova idu do krajnjih granica vizuelnog nojza i glica, dok drugi dostižu vrhunac ambijentalnog razmagnetisanog blaženstva. Kustos je Jason Leivian, vlasnik Floating World Comics-a (Portland, Oregon, SAD)

Među umetnicima koji učestvuju nalaze se i Johnny Woods, Ken O’Connell i Terry Beyer, KOKOFREAKBEAN, Pink Twins, Shalo P, Suzan Pitt, Yoshi Sodeoka i mnogi drugi!

 

21h00

Dom omladine Pančevo

Koncerti

Nastrom

Nastrom svira old-school industrial doom rock. Nastao je 2012. kao one-man projekat Stevana Lenharta (Pamba, Defaced but Beautiful).

http://nastrom.bandcamp.com/track/disappear-in-smoke-demo

 

Crno Dete

Crno Dete svira i pravi muziku za klavir, električnu gitaru i elektronske instrumente.

http://endless-sustain.com

 

Autistik front

Trenutno najbolji ex-Yu rock’n’pop’n’folk tribute one man band i ovoga puta će vas razveseliti i razgaliti biranim repertoarom hitova iz nekih lepših vremena.

 

Žigon Mortis

Misteriozni sastav koji vas vodi u auditivno putešestvije kroz nepoznato i obećava lov u mutnom.

 

Lenhart Tapes

Jedan čovek, četiri vokmena, velika žurka, brdo kaseta, suprotni zvukovi, premotavanje, odbačene kasete, vaskrsle kasete. Neočekivano, šokantno, iskreno, spoj moderne, narodne, umerene, radikalne, liberalne i plemenske muzike za ples. Kaži zašto me ostavi, kaži ta kaseta.

 

Mubareć Karaoke

Dođite da zajedno karamo oke, a ne uhe. Mubareć Karaoke.

 

**********************************************

Filmski tim festivala

Subsite

Subsite je udruga iz Zagreba koja uređuje internetski portal Subsite.hr koji prati gibanja na različitim poljima u okviru nezavisne, alternativne i andergraund scene u Hrvatskoj i regionu. Na sajtu se mogu naći najave, osvrti, video reportaže i razni tipovi informacija o širokom spektru dešavanja iz kulturnog podzemlja.

Kaja Šišmanović

Kaja Šišmanović je mlada zagrebačka rediteljka koja je ove godine debitovala na zagrebačkom festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox filmom Kak je doma? i osvojila posebno priznanje festivalskog žirija. Film je ostvaren u produkciji beogradske „Slobodne zone”.

 

www.novodobafestival.net

 

https://www.facebook.com/NOVODOBAFESTIVAL

Leave a Reply