Proljeće će a u meni nemir

 

Šta je bilooooooooooooooOOOOOOO?!?!?!?! Ne, nisam umro. Doduše beskrajna (ili se samo meni čini da je bila beskrajna) zima me je malo umrtvila. Nije da se nije niš’ radilo i da sam se izležavao po čitave dane, nego mi se, eto, nije dalo piskarati. Luka Nižetić i ja, tužni radi smrti Chaveza, ali ushitreni radi dolaska relikvija Don Bosca osjećamo pozitivni unutarnji nemir poradi proljeća te sam odlučio (ne znam za Luku) zasukati rukave i svekoliko pučanstvo informirati o nadolazećim projektima, a i stvarima s kojima sam se bavio u proteklih mjesec dana.

photo

Čime sam se to konkretno bavio? Pa eto, radilo sa na dva fronta. Na istočnom (školskom) smo se intenzivno bavili ”upcyclingom” iliti ga precikliranjem, kako smo to odlučili zvati. U sklopu svoje DIY grupe udahnuli smo novi život ovom starom štokrlu i prenamijenili ga u štednjak. Sada na njemu ”kuhaju” klinci iz predškolske grupe.

 

Osim toga zbunili smo ostatak kolektiva te smo konjić (ili kozlić?) za preskakanje preradili u ”zebrića” tako što smo stari ofucani rekvizit obojali i tapecirali.

photo (1)

Povodom proslave dana škole (OŠ Matije Gupca) odlučili smo plašiti prvašiće ovim ogromnim brkom, ali smo ih ujedno i pokušali smiriti sthovima:photo (2)

Nek te ne bude frka

Ovog vel’kog brka!

To je brk Gubec bega

Hrabrog sina

Zagorskog brega

 

Uz sve to projektirala su se i dva vrta. Školski i ovaj naš  na kojeg smo ove godine ful nabrijani.  Bit će tu svega! Krumpira u slami, uzdignutih gredica,  jagoda u bačvama… Ne bi li u vrtu imali šta za posaditi treba uzgojiti šta? Šta? Pa flanceeee!!!! A ne bi li flančeki bili lijepi, vitki i zdravi treba nam hladno klijalište (cold frame). Supruga iz prikrajka dodaje i povoljni utjecaj Mjeseca i drugih nebeskih tijela, pa neka joj je! Budući da deda Maks nije štedio kad je kuću gradio, ostalo nam je hrpa super kvalitetnog brodskog poda od smreke. Fala deda! Bio bi ponosan kad bi vidio kak’ mali jebivjetar sad rukuje ubodnom pilom! Stari školski prozor + brodski pod (lamperija) + ubodna pila i evo rezultata.

photo (3)

A sad, najvažnije vijesti (sori Don Bosco). OPG Glogov kolac (nemamo još OPG, ali jednog dana…) dobiva koke za mjesec dana. Ne bijeli prah, već perad! Da, uzet ćemo si 5 nesilica koje će susjeda Anka othraniti za nas, a nakon toga dolaze k nama i postaju dio čopora. Dakle, moj idući uradi sam projekt je ”picek traktor”. Mobilna nastamba u kojoj obitavaju koke, ali ne uništavaju tlo pod nogicama već ga svojim kljucanjem i kakanjem oplemenjuju. Fora s tim traktorom je da mu se svaka dva-tri tjedna mijenja lokacija po travnjaku/povrtnjaku tako da koke ne čeprkaju cijelo vrijeme na jedno te istom mjestu nego šalabajzaju tamo gdje ih se smijesti, unutar nastambe poklanjaju nam svoja predivna jajca, a ujedno su i zaštićene od nebeskih lovaca. Ipak je ovo opasan kvart, Hawkville (čitaj: Jastrebarsko). Šta reć’, ekipica? Ful smo nabrijani jer konačno će i Danči imati jaja!

Pozdravljotka sa zapadnog fronta i navrnite na gemišt ili čaj,

D&R&JJ&A&O&S

pesi i macke

PS. Više o ”picek traktorima” ođe:

http://www.backyardchickens.com/a/chicken-tractors-mobile-chicken-coop-designs

Leave a Reply