Rens Argoa, Mokre Gljive i Zagušljivi Dim u Spunku

Godina je 1312. Gospodin učitelj se vratio iz Velikog povlačenja i iz tišine pustinje planine donio vijest o izopačenju glazbe. Ti nemili događaji osakaćenja i kontaminacije glazbe neplemenitim vibracijama će se tek desiti, negdje za 700 godina u budućnosti.

Cilj je bio jasan, poslati najbolje svirače iz Šakalovog reda da se suprotstave usudu i uspostave novu harmoniju u ovom eonu zvuka.

 

Trio Rens Argoa su preuzeli zadatak na sebe. Transgresija je jednosmjerno putovanje, znaju da se nikada neće vratiti, svoje živote će napokon posvetiti velikom cilju, očuvanju Svete vibre. Tri redovnika su popili otrov serpentine i po zadnji put čuli transgresijski akord Velikog Jolane. U svijesti je ostao samo zvuk.

Buđenje iz meditacije nad transoidnim akordom je prekinula depresija jakih baseva. Rens Argoa se našla usred house partya na kojem su se puštali i mashup svetogrđa. Tri redovnika su mirno odložili glazbala, spokojno i usklađeno isukali sablje. Orijentirali su se prema uzvišenom podiju sa kojeg su dominirale osvijetljena lica. DJ-i nisu pružali otpor, izgubili su glave u taktu. Ali ljudi u dvorani su i dalje potčinjeno plesali na beat. Miran, glava Rens Argoa trojke je odlučio da eliminiraju sve. Stisnuo je kvadrat na playeru i digao iglu sa ploče. Na kratko je nastala tišina sve dok Lp-iji i singlice nisu počele uz fijuk letjeti po dvorani otkidajući udove i glave. Ubrzo više nitko nije stajao ni kimao glavom. Tupilo je nestalo. Tišina je počela okrepljivati uši.

 

Iz mističnog dima je izletio čopor gladnih šakala, Mokre gljive. Oni su čistači reda. Nakon svake intervencije šakali očiste mjesto od nečistih formi.  Zborno zavijanje se izmjenjivalo lavežom i glođenjem mesa sa kostiju. Nakon mesožderske gozbe, čopor je uskočio u ciklonu oko hrpe lubanja i kostiju mrtvih plesača. Psi su ludo trčali u krug a za koji trenutak je uslijedila magija ozdravljenja prostora.

Miran je sa jednog torza otkinuo rebro i od njega napravio baklju. Zapalio ju je i zabio u humak od skeleta. Iz baklje je počeo sukljat Zagušljivi dim koji je dižući se poprimio oblik ciklone. Nakon nekog trenutka se u vjetru ciklone začuo novi zvuk. Kosturi su se počeli dizati na noge i pratiti ozdravljujuću melodiju koja se nalazila u vjetru. Masa je ponovo zaplesala. Dizali su sve četiri u zrak. Psi su zavijali u vjetar.

 

Tvr-Du

Leave a Reply