Nacionalna Asocijacija za Umetnost i Kulturu
 
AKTUELNOSTI
KATALOG
DEŠAVANJA
INICIJATIVE
O ASOCIJACIJI
SARADNICI
 


Dom Kulture Prnjavor

Dom Kulture Sivac

Terra

Kulturni Centar Vrbas

Pećinačko Partijsko Savetovanje

Kancelarija za mlade

Mermer i zvuci

Baner Asocijacije možete preuzeti ovde.

 


    Aktuelnosti
<< NOVIJE VESTI

Novo Doba i NAUK predstavljaju CRNI PEK ~ Spomenar devedesetih


novo dobaTreće izdanje festivala Novo Doba, pod simboličnim naslovom Treće Doba, održaće se u Beogradu i Pančevu od 5. do 10. Juna 2012. Ovaj festival nesvrstanog stripa, grafike i muzike, pokazao se kao najvitalnija i najznačajnija kulturna manifestacija u regionu, i postao nezaobilazna tačka na mapama kulturnog autostoperstva Evrope. Iz bogatog programa posebno izdvajamo celovečernju koncertnu promociju kompilacije Crni Pek, koja će biti upriličena 9. juna u dvorištu Doma Omladine u Pančevu, od 22 časa. Kao i na kompilaciji, Asocijacija će predstaviti časne starine eksperimentalnog i autsajderskog duha devedesetih godina, pod naslovom "Crni Pek ~ spomenar devedesetih". Nastupaju:

DR. FUZZ COMBO ORCHESTRA
DVE BAJAGE - 1 + TOM JONES & EDDY GRANT
ALONE
NIŠTA
FAST DEADBOY
ANTITELO

Za detalje, posetite program festivala. Svi programi su besplatni.alone + 1/2

Četvrtak 17 maj 21h, klub Žica [ulica Kraljevića Marka 5, Beograd]
"Noć hladnih sintetičkih talasa"

koncert jednočlanih ansambala:

1/2 [Zagreb]
Premijerno u Beogradu. Sterilizovani pop proizvod ručne izrade, između Scotta Walkera i Umrijeti Za Strojem

ALONE [Beograd]
Posle 4 godine koncertne apstinencije. Sintetičke balade iz prošlosti i budućnosti, između Antlers Mulm i četvrtog albuma OMD.

+ Flexipunk cold electro wave metalbeat cryogenica mix
+ prodaja diskova i ploča
Ulaz 150 din.Nova sezona
radio emisije Flexipunk

flexipunkFlexipunk emisija, koja istražuje nasleđe post industrijske i električne novotalasne muzike nekada i danas, imala je 72 izdanja na internet radiju Elektrana, do njegovog gašenja u leto 2011. Sada, Flexipunk nastavlja emitovanje svojih novih emisija [paralelno sa emitovanjem arhive starih emisija] trostrukom učestalošću, na tri internet radio stanice: NOFM, Hypnagothique i Net1zen. Za preciznu satnicu i kalendar emisija i njihove najave, posetite novoustanovljeni flexipunk.blogspot.17. Mart 2012, od 22h
Klub Žica, Kraljevića Marka 5, Beograd

Nastup eksperimentalnih i "noise" [galama] muzičara
Karmakumulator [Split], podrška Dušan Čuljić [Beograd]
Lenhart Tapes [Kovačica]
Magma Trakt [Beograd]

Ulaznice koštaju 200 dinara.

karmakumulator lenhart tapes magma trakt8
magma trakt skico zmikeo!. Mart 2012, od 21h
Klub UNDERWORLD, Beograd

No Basement Is Deep Enough i Nacionalna Asocijacija za Umetnost i Kulturu priređuju promociju svojih novih i predstojećih izdanja.
Uživo nastupaju:
Magma Trakt
Skico
Zmikeo!
a reviju alternativnih anti hitova serviraju
Tamara Dinka
[Ilegalne Emocije]
Grof Krišćanski Takač I

Gosti će, osim muzikom, moći da se posluže i kasetama, pločama, diskovima i drugim suvenirskim aksesoarijama na prodajnom štandu dva izdavača. Ulaz je slobodan. Za više informacija, pritisnite guštera kursorom.2
magma trakt6. Februar 2012
Magma Trakt album u prodaji

Fondacija srpsko belgijskog prijateljstva No Basement Is Deep Enough je objavila prvi album domaćeg projekta Magma Trakt. Tonski zapisan jeseni 2011 u studiju Vitebsk1920, album je serviran u formi audio kasete unutar unikatnih ručno izrađenih patafizičkih objekata [fig.1], uz prateću dokumentaciju, u 55 numerisanih primeraka.

Muzički primeri ovog albuma se nalaze na soundcloud stranici izdavača. Za detaljnije upoznavanje sa izgledom patafizičkih rukotvorevina, posetite galeriju izdavačevih fotografija. Svoj primerak možete poručiti putem imejla koji glasi
ignacedb@hotmail.com.

traktJ
lenhart tapes tape musicanuar 2012
Novi album Lenhart Tapes u prodaji

Lenhart Tapes je projekat koji kreira muzičke pomije. Između ostalog, mogli bismo reći da je narodnjak... ali to ne bi bilo dovoljno. Bolje bismo ga opisali kao muzičko veštičarenje, čiji je dijapazon vradžbina opsceno eklektičan. Bez zadrške, Lenhart ubacuje moderne, tradicionalne, avangardne i treš sastojke u svoju pitu savijaču, i reciklira ih u nezaustavljivoj spirali loopova i transa.

Novi CD-r album Lenhart Tapes-a možete poručiti od nas po ceni od 310 dinara [poštarina uračunata] putem imejla
email.

Opširnije o Lenhart Tapes na ovom linku.Duh Vremeni i Odjeci Budućnosti

Subota 21. Januar 2012, klub Fluc [Beč]
u okviru tradicionalne Future Echo igranke za poklonike novotalasne muzike, nastupiće Crazy Hospital, The Ringo, Umrijeti Za Strojem i Zastranienie.
zastranienie - duh vremeni
Zastranienie će prirediti svoj "art showcase" i tom prilikom zvanično objaviti svoj album prvenac "Duh Vremeni" za sopstvenu kriptičnu korporaciju "Ćao! Ploče". Ovaj Gesamtkunstwerk bez presedana u istoriji srpskog elektro trasha se sastoji iz muzičke verzije albuma na CDu, i video verzije na DVDu - dugometražnog psihodeličnog disko mjuzikla. Nekoliko numera sa albuma možete čuti na njihovoj bandcamp stranici, a insert sa DVDa možete pogledati ovde. Posetioci koncerta će imati ekskluzivnu priliku da, osim ovog izdanja, kupe i Zastranienie majice, kao i izdanja zagrebačkog projekta Umrijeti Za Strojem.

Pomenimo i da će se Zastranienie naći na predstojećoj, drugoj godišnjoj kasetnoj
"Future Echo" kompilaciji koja će biti objavljena 18. Februara.1. Januar 2012

CRNI PEK ~ Ponornice Devedesetih
Besplatna kompilacija neotkrivenih klasika eksperimentalne i autsajderske muzike iz Srbije 90-ih, praćena nizom albuma na diskovima za kolekcionare. Za besplatan download i informacije o albumima, pritisnite pejsaž Maje Kulenović:

crni pekSreda 28. Decembar 2011, 21h
klub Čekaonica u zgradi BIGZa, Beograd

Premijera dokumentarnog filma [On the quest for] Beograd Underground

septic

režija: Muriel Buzarra
ko-scenarista, producent i voditelj intervjua: Nataša Šarkić
kamera i ton: Carlos Lopez S

U filmu se pojavljuju Aleksandar Zograf, Wostok, Nitkov, Džoni Racković, Septic, Vladimir Palibrk, Mileta Mijatović, sastavi Bicikl, Zastranienie i brojni drugi akteri lokalne underground scene.

posle projekcije filma, u klubu Zmajevo Gnezdo u BIGZu sledi koncert:
Klopka Za Pionira
Zastranienie [njihov prvi javni art showcase u Beogradu i predpremijera video albuma!]
Lenhart Tapes
Magma Trakt

ulaz slobodan1. Decembar 2011
Danas su objavljena dva nova izdanja naših umetnika u svetu. Detalje o izdanjima možete pročitati na sajtovima izdavača:

videododir
alone singl
Videododir
Popular Adaptation Series
Issue No. 3
~~~
Etiketa 0.5
[free download singl]
Alone
An Unread Note
~~~
Etiketa Echoplay
[7" singl]
550 dinara sa poštarinomNovembar 2011.

Asocijacija predstavlja novi EP znamenitog električnog projekta Margita Je Mrtva: "U Sjeni Neona". Besplatan download i detalje o izdanju možete preuzeti pritiskom na sledeću sliku:

margitaNedelja, 6. Novembar 2011 od 21h, klub Žica, Kraljevića Marka 5, Beograd
MAGMA TRAKT uživo
+ Flexipunk mix by Nitkov

Prvi celovečernji nastup Magma Trakt, novog projekta osobe "Nikola Vitković" [Alone, Ilegalne Emocije, Nitkov, Unos Podataka...]. Za detalje, molimo vas da pritisnete sledeću sliku:

magma trakt24. Oktobar 2011, klub Žica, Beograd

Radio emisija i kasetna etiketa Nema tog podruma organizuje nastupe avangardnih izvođača:
Gerard Herman
Magma Trakt
Crno Dete
+ Lenhart Tapes DJ set sa kasetadobrodošli.Alone In Heaven: Untitled / Azot

alone in heaven - untitled - azotPrestižna izdavačka kuća 0.5, čuvena po izdanjima Hrvatskog kantautora 1/2 i po minuciozno dizajniranim omotima diskova, objavila je dupli EP Srpskog projekta Alone In Heaven, pod duplim nazivom "Untitled / Azot". Za Alone In Heaven, ovaj novi rad označava izlazak u hladnije, "kosmičke" sfere. Za 0.5 označava izlazak u "regionalne" sfere saradnje, i nagoveštava predstojeća izdanja drugih umetnika iz regiona u svom katalogu.

Na ovoj stranici možete preslušati dve numere sa "Azot / Untitled" diska, i možete naručiti disk.

Radi predostrožnosti, možda ćete biti zainteresovani da pre eventualnog donošenja odluke o naručivanju konsultujete recenziju diska objavljenu na hrvatskosrpskom i engleskom jeziku.Various Artists: Doppelhertz vol 2 DLP

doppelhertz 2Zadužbina doktora Kernkracha, narodnog dobrotvora, prosvetitelja i pankera iz Nemačke, objavila je drugi tom antologije savremenih elektronskih minimalista "Doppelhertz vol 2". Kao i njegov prethodni deo, "Doppelhertz vol 2" predstavlja najekskluzivnije minimal-elektro-wave hitmejkere sutrašnjice. u ovom visokom društvu one-hit-weirdoa se našla i numera "Bodi Majica" post-yu sastava Videododir, između ostalog znamenitog po numeri "Poludodir" koja otvara kompilaciju "Nebriga".

Kompilaciju "Doppelhertz vol 2", u formatu duplog albuma na ploči, možete naručiti preko sajta izdavača.Preporuke novih izdanja

Poklonike kompilacije "Električna Post-Yu Nebriga" će svakako obradovati nova muzička izdanja autora iz okrilja sastava Klopka Za Pionira:

kzp
Klopka Za Pionira - Živa Sila
[free download, Ne-Ton]

Mini album bučnog rok karaktera i, kao i uvek, briljantnih tekstova.
ziva sila remix
Weird Cop - Živa Sila Remix
[free download, Ne-Ton]

Elektronska adrenalinska rekonstrukcija gorepomenutog albuma Klopke Za Pionira.
tape music
Lenhart Tapes - Tape Music
[free download, Ne-Ton]
Vlaški magovi igraju u kolu srpskog zodijaka...
tape music 2
Lenhart Tapes - Tape Music 2
[kaseta, No Basement Is Deep Enough]

...uz paganski ritam ciganskog industriala.Autolikvidacija domena nebriga.com


Sredinom Avgusta 2011 će prestati sa radom domen nebriga.com na kojem se još uvek može besplatno preuzeti prvo muzičko izdanje Asocijacije, antologija Električna Post-Yu NEBRIGA.

NEBRIGA će i dalje biti dostupna ali isključivo kao prošireno, komercijalno CDr izdanje, odnosno fizički disk sa dodatnim artistima. Detalje o kompilaciji, disku, posterima, majicama i metodama za poručivanje istih možete pregledati na
ovoj stranici.

Važno: promena email adrese
Mole se građani i saradnici Asocijacije koji su sa muzičkom redakcijom kompilacije NEBRIGA komunicirali emailom, da u svojim adresarima zamene staru email adresu novom:
1. Maj 2011
Ovogodišnji Dan rada će obeležiti objavljivanje novog, četvrtog albuma konceptualnog muzičkog projekta Alone in Heaven po imenu Visija.

Alone In Heaven - VisijaIz predgovora albuma:
"Na ovoj kaseti se nalaze odabrane narodne himne koje su nastale u Visiji, u periodu prve vertikalne ekspanzije, oko 1920. Himne su činile važan deo duhovnog pejsaža ove visoko tehnološke civilizacije, obzirom da su muzički automati bili sastavni deo svih postrojenja u Visiji: fabrički dimnjaci su grmeli kao moćne orgulje, praćene neprestanim arijama fabričkih sirena. Zvučnu sliku su presecali tonovi iz izobilja električnih uređaja, a šine i cevi svih parnih mašina su bile iskovane za zvonjavu u durskoj lestvici, koja je odgovarala epskom duhu ovog neumornog naroda."

I ovaj opsežni rad
je objavljen u skladu sa dugogodišnjom tradicijom i politikom projekta - na kaseti u limitiranom autorskom izdanju. Budući da je Alone in Heaven projekat beogradskog dark elektro sastava Alone, čiji su se recentni naslovi našli i u izdavačkom programu Asocijacije, redakcija Asocijacije je obezbedila ograničen broj primeraka za naše zainteresovane čitaoce i slušaoce. Možete ih poručiti putem ovog linka.Subota 5. Mart 20:30h, UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a, Beograd

Kultni srpski bodybeat sastav MARGITAjeMRTVA, najzad ponovo u prestonici posle 6 godina, izvešće uživo četvrti čin svog putujućeg koncepta "D.S.N.S.K.N.S.U.D.".
Ulaz je slobodan, dobrodošli.

MARGITAjeMRTVA u UK ParobrodPETAK
4. Februar
22h, Kulturni Centar GRAD, Braće Krsmanović 4 Beograd

ELEKTRANA vas poziva na NEON NACHT i predstavlja promociju kompilacije električna post-yu NEBRIGA!
Nastupaju:
TRON [uživo, bg]
GROF K.T.I [dj_set]
NEOMODERN [dj_set]

Pažnja! Promocija je u Petak, ne u Četvrtak kako je greškom bilo najavljeno, a cena ulaznice je 200, a ne 250 dinara!

Za detaljnije informacije kliknite na plakat:

tron uzivo
U našem katalogu, upravo su objavljena dva nova kapitalna muzička dela beogradskog dark-elektro projekta ALONE:


Kao likovni prilog novom albumu, inspirisanom neotkrivenim nasleđem novog talasa
i duhom
domaćeg apstraktnog memorijalnog vajarstva, Alone vam daruje galeriju 12 pejsaža za desktop - 'monumentalni' kalendar za 1960 i 1983 [kompatibilan sa 2011] na ovom linku.Pozivamo Vas na promociju kompilacije Električna Post-Yu NEBRIGA u malom klubu Doma Omladine u Pančevu, u Četvrtak 23. Decembra od 21h. ulaz slobodan.
Detalje o promociji pogledajte na strani sa Dešavanjima.

pozivnica na promociju Nebrige2. Decembar 2010, od 19h.
Beograd, kulturni centar Rex
Festival Novo Doba predstavlja:
Fanzin CEGER [sito štampa uživo, donesite majice]
Turbo Comix [izložba]
kompilacija Električna Post-Yu Nebriga [diskovi, majice i posteri po promotivnim cenama]

rexUpravo je objavljen prvi album elektropank umetnika ILEGALNE EMOCIJE iz Srbije, po imenu

ILEGALNE EMOCIJE

Album je u CDr formatu sa profesionalnom grafičkom opremom, trostranim bukletom u koloru, i sadrži petnaest kompozicija, u trajanju od preko 56 minuta.
Četiri kompozicije možete otslušati na myspace stranici umetnika, a više informacija o izdanju i uputstva za kupovinu istog se nalaze ovde.Upravo je objavljena besplatna kompilacija "Električna Post-Yu NEBRIGA".
U pitanju je antologija najreprezentativnijih dela elektronske muzike nastalih u Srbiji tokom dvehiljaditih godina.
Kompilaciju "Električna Post-Yu NEBRIGA" možete besplatno preuzeti na sajtu nebriga.com.


<< NOVIJE VESTI

Nauk