Nacionalna Asocijacija za Umetnost i Kulturu
 
AKTUELNOSTI
KATALOG
DEŠAVANJA
INICIJATIVE
O ASOCIJACIJI
SARADNICI
 


Dom Kulture Prnjavor

Dom Kulture Sivac

Terra

Kulturni Centar Vrbas

Pećinačko Partijsko Savetovanje

Kancelarija za mlade

Mermer i zvuci

Baner Asocijacije možete preuzeti ovde.

 


    Aktuelnosti
Dobrodošli u arhiv ugašenog nauk.rs sajta, hostovan ljubaznošću ekipe sajta subsite.hr!

Prestanak postojanja NAUK-a [2010-2016]

Na jesenjoj skupštini, Nacionalna Asocijacija za Umetnost i Kulturu je donela jednoglasnu odluku o autolikvidaciji. Sve aktivnosti Asocijacije i postojanje sajta www.nauk.rs okončaće se 23. novembra 2016. Iskoristite poslednje dane da downloadujete i naručite izdanja koja niste do sad, a u subotu 26. Novembra dođite u MKC Kombinat da proslavimo ovu dostojanstvenu autolikvidaciju uz koncerte najzanimljivijih industrial projekata na sceni - KH'LULU i POSLEDNJI i, samo za ovu pogrebnu priliku povampiren - ZA POKOLJ DUŠE. Long live death!

autolikvidacijaAvgust 2016
Edicija Crni Pek: STARR & WEBB i POD
Pred vama su poslednja dva albuma u ediciji Crni Pek, koja objavljuje najbolje neotkrivene autsajderske bendove iz devedesetih. Sa ova dva albuma serija je završena i ispostavlja se da je završavaju upravo albumi koji obiluju sa više gitarskih, sintisajzerskih i ritam-mašinskih hitova nego svi ostali u seriji. Predstavljamo vam voždovački dark garage synth dvojac Starr & Webb i najbolji niški bend koji Steve Albini nije producirao - POD. Njihovi albumi, originalno snimnjeni 1992 odnosno 1994, sada su objavljeni po prvi put, u limitiranim tiražima fizičkih diskova u ručno dizajniranim i numerisanim pakovanjima. Za detalje o albumima i njihovom naručivanju, pritisnite ih:


starr & webbpod
Starr & Webb
'Big W.O.M.B.' CDr
Pod
'Bunt' CDrKonvoj Bonton Bajkera na kaseti
Beogradski sintetički rok dvojac Konvoj Bonton Bajkera objavio je demo uratke u formatu kasetnog mini albuma Dve Konjske Snage. Album možete preslušati na bandcamp stranici Spielzeug Muzak izdavača, poručiti ga putem mejla kontakt [750 dinara uključujući poštarinu] ili kupiti lično na sajmu malih izdavača Fijuk
po nešto povoljnijoj ceni [600 dinara]. Zalihe su ograničene, a bajkeri brzi...

konvoj bonton bajkera - dve konjske snage


Poslednji - Dodir strahova
Pred nama je prvi album beogradskog projekta POSLEDNJI, u izdanju Asocijacije. Retko se na ovim prostorima, ako uopšte ikada, čuo tako hladan, teskoban i, u pravom smislu reči mračan glas. Album Dodir strahova je idealan saundtrek za neizbežni marš ka samouništenju. Koncertna promocija albuma će biti upriličena 26. Decembra u Matrijaršiji. Za informacije o albumu i porudžbini, zvukove i slike, zgazite biće pod vama:

Poslednji dodir strahovaJoš jedno izdanje Fijuk sajma
u Petak 27. Novembra od 17h, u Centru urbane kulture Imago [Dečanska 14, Beograd], održava se Fijuk - sajam regionalnih nezavisnih muzičkih, stripskih, knjiških i fanzinskih izdavača. Na njemu se, osim izdanja, mogu iz prve ruke kupiti i originalna dela regionalnih umetnika. Specijalni gost ovog izdanja Fijuka je kolektiv Oficina Arara iz Portugala. Iz prebogatog programa ove manifestacije izdvojićemo još i koncert tajanstvenog beogradskog projekta -mrtvi-, a ostatak programa preporučujemo da pogledate ovde. Dobrodošli na Fijuk.

oficina arara na fijuk sajmuNovi album i video za Alone
Francuska etiketa Spielzeug Muzak je objavila novi album beogradskog dark elektro sastava Alone po imenu Coast, u 300 primeraka na vinilu. Coast je kolekcija karakteristično hladnih i maglovitih sintetičkih balada, sa lajtmotivom granice ili obale. Album možete preslušati na bandcamp stranici etikete, a unutar Srbije ga možete poručiti po ceni od 1000 dinara [plus poštanski troškovi], putem mejla kontakt. Prilažemo i spot za numeru Tvoj San.

1. Januar 2015
Kh'lulu - Putridity
Predstavljamo najraskošnije muzičko izdanje Asocijacije do sada -
box set elektroakustičkog diy low fi projekta Kh'lulu sa trostrukim albumom Putridity, unikatnim foto radom i esejem "Muzika: preuzbuđeni leš" na temu raspadanja i truljenja u istoriji muzike. Za muzičke isečke i detaljan pregled ove deluks kutije sa crvima pritisnite fotografiju:

kh'lulu - putridityZa Pokolj Duše - O pokojniku sve najlepše

Objavljujemo povratnički album legendi jugoslovenskog nekro panka - ZA POKOLJ DUŠE u dva formata: kao besplatan download i kao knjižicu sa partiturama za orgulje i bas. Šesnaest hitova pogrebnog evergrina u filharmonijskoj izvedbi, na sledećem linku:

za pokolj duseTalas kolektivne migrene, prouzrokovane napornom i intenzivnom zabavom, zahvatiće KC Grad u Beogradu 15. Maja 2014 od 21h. Na 'Još Jednom Karnevalu Glavobolje' između ostalih će  nastupiti Lenhart Tapes Orchestra, Konvoj Bonton Bajkera, D'Kap Shkoretz i Visdomstann / Nundata / Hobbledehoy. Opširniji program pročitajte na stranici događaji koje mi preporučujemo.

jos jedan karneval glavoboljeDNKANaši umetnici u svetu: DNKA
Tamara Dinka [iz ansambla Ilegalne Emocije] nastavlja svoje muzičko putovanje u novim smerovima. Svesrdno Vam preporučujemo tekstualno muzički prilog o njenim aktuelnim aktivnostima na stranici Naši umetnici u svetu.Spielzeug Muzak etiketa uživo
Beogradski klub Laika će u Četvrtak 6. Februara biti poprište smotre synth gaze sastava sa francuske etikete Spielzeug Muzak, jednog od evropskih čvorišta
post-synth-punk rivajvla. Nastupiće:
Merci La Nuit [FR]
:Codes [BE]
Illustration Sonore [FR]
Konvoj Bonton Bajkera [SR]
Alone [SR]
Detalji o bogatom programu su na stranici sa dešavanjima.

Toplotna Smrt Svemira
Planetarium na Kalemegdanu, Četvrtak 26 Dec. od 20h do 22h.
Asocijacija i Nema Tog Podruma vas pozivaju na multimedijalno multidimenzionalno veče kosmičkog zvuka, poezije i ambisa. Uživo u svemiru i izvan njega, nastupaju muzički projekti:
-mrtvi-
Unexistence
Poslednji
uz gostujuće literarno učešće posebnih gostiju: Dobrica Kamperelić, Miroljub Todorović i Alone In Heaven. Detalji o događaju su ovde>>toplotna smrt svemiraÚj Látásmód Fúzió i Küss Mich mini turneja
Legendarni mađarski sintisajzerist starotalasne struje ÚJ LÁTÁSMÓD FÚZIÓ i najbolji regionalni DJ tandem iste provenijencije KÜSS MICH iz Budimpešte, upriličiće septembarsku mikro turneju po Srbiji, u organizaciji Flexipunka i Neon Nachta. Új Látásmód Fúzió će promovisati svoju upravo objavljenu vinilnu kolekciju najlepših hitova iz preko 20 godina duge karijere dadaističkog post-punk elektro šansonjerstva, objavljenu za 4mg records.

12. Septembar, Subotica, Clash [sa YusYus i NeoModern]
13. Septembar, Beograd, Laika [sa KappaBrando, Konvoj Bonton Bajkera i Nitkov]
14. Septembar, Bačka Topola, Izlog Ideja [sa
YusYus i NeoModern]

Flexipunk Sintisajzerijada
U Sredu 3. Jula od 21 čas, u beogradskom klubu Laika [Takovska 45a] desiće se smotra lokalnih električnih muško-ženskih projekata:
YusYus [Subotica, Witch House]
Koneyn & Lebdi [Beograd, Pagan Techno]
The Flesh Community [Beograd, Post Wave]
Specijalni gost večeri biće Michael Giebl iz Beča, poznatiji kao A Nurse Called Mike, jedna od centralnih figura na austrijskoj post-wave-synth sceni, sa svojim kultnim Future Echo događajima i kompilacijama. Danas Michael drži prodavnicu
Transformer - živu riznicu nezavisnih muzičkih i fanzinskih izdanja iz prve ruke ove scene. Domaćin večeri Nitkov će puštati set letnjih new beat hitova. Ulaz na flexipunk sintisajzerijadu je besplatan, a prikupljaće se donacije za bendove.

30. Maj 2013.
DOTEPENEC uživo i CDr album
Večeras od 22 časa u beogradskom klubu KC Grad belgo-srpska kasetna etiketa Nema Tog Podruma i festival Novo Doba priređuju
besplatnu smotru monstruma "Nema Tog Doba". Asocijacija je posebno uzbuđena jer je domaćin večeri u svoj program ljubazno uključio i promociju naše recentne kompilacije hrvatskog elektroničkog podzemlja Namjerne Griješke, tako što će ugostiti prvi javni performans misterioznog hrvatskog Dotepeneca. U ime toga, Asocijacija objavljuje polusatni glazbeni uradak dotičnog Dotepeneca u CDr formatu, pod nazivom "Podstanarska noćna mora". Detaljnije na stranici izdanja.

dotepenecNAMJERNE GRIJEŠKE
Asocijacija ima čast da, posle električne post-yu Nebrige, predstavi kompilaciju NAMJERNE GRIJEŠKE ~ pop proizvodi elektroničkih post-yu Ambivalenata. Ovaj put, sve rgiješke su proizvedene u Hrvatskoj. Besplatan download na ovom mestu.

Ilegalne Emocije, Janošević Višnja i Mare Badem ~ FlexipopDva
23. Maja 2009. upriličena je ekskluzivna FlexipopDva zabava. Na tajnoj lokaciji sastali su se pesnici, umetnici, humanisti, okultisti i druge otmene propalice da razmene stavove, poze i poljupce. Među njima su
bili i Ilegalne Emocije, Janošević Višnja i Mare Badem, koji obeležavaju četvorogodišnjicu od održavanja ove svetkovine objavljivanjem zajedničkog CD-a na Hrvatskoj diy etiketi 0.5. Ovo izdanje od 25 ručno dizajniranih primeraka sadrži ekskluzivni materijal Ilegalnih Emocija koji je odsviran te noći, kao i autoportrete znamenitih zvanica. Svoj primerak možete naručiti od 23. Maja putem prolaska kroz plakat:

innumeralsContainer | Rene Hell | Laser Poodle
U Utorak 30. Aprila od 21 čas u Inex filmu [Beograd], dobrodošli na veče neobične elektronske muzike. Galamdžija RENE HELL [SAD, Type Records/PAN] ponire u duboke kosmičke vode, LASER POODLE [NL] prelepljuje old school acid preko polomljenog industriala, a CONTAINER [SAD, Spectrum Spools/Mego] daje miks distorziranog zvuka analogne trake, apstraktnog tehna i minimalne motorike. Bez trendova, samo originalne vizije kako bi sve dance muzika mogla da zvuči. Domaća podrška ~ Nitkov i Lazy Yva puštaju muziku. Detaljnije informacije i linkovi su iza ove slike:

container

Novo izdanje edicije Crni Pek: -mrtvi-
Sedmo [i za
sigurno najmračnije] izdanje u seriji "kapitalnih remek dela muzike devedesetih koja niko nije čuo" je kompilacijski disk projekta -mrtvi-. Monotonija i minimalizam projekta -mrtvi- donose sveži zadah apatije i patine vremena izvan vremena. Zvučni isečci i informacije o ekstremno limitiranom izdanju su na sledećem linku:

-mrtvi-OTKAZANA PROSLAVA
Sa žaljenjem obaveštavamo da je klub Dragstor mučki otkazao proslavu
proglašenja novog poglavara Rimokatoličke crkve "HABEMUS PAPAN! vol 1", u organizaciji Asocijacije i Nema Tog Podruma. Do uspomena na ovu najsretniju noć za sve verujuće doći ćete pritiskom na sledeći plakat. Dobrodošli na najveću sakralnu trans igranku koja se nikada neće desiti zahvaljujući molohu šoubiznisa:

habemus papan vol1

Januar 2013
Novi / stari albumi iz Crnog Peka: Fast Deadboy i Pigeons in Space
Crni Pek, audiofilska i kolekcionarska edicija neotkrivene muzike 90ih, predstavlja dva nikada ranije objavljena kapitalna remek dela: album "Најезда скакаваца" kragujevačkog jednočovečnog projekta Fast Deadboy, i prvi album voždovačkog gaba-ambient-kor trojca Pigeons in Space. Albumi su objavljeni na disku u veoma šturom tiražu, u ručno dizajniranim i numerisanim pakovanjima. Detaljnije o izdanjima na ova dva linka:

fast deadboy
pigeons in space
FAST DEADBOY
"Најезда скакаваца"

PIGEONS IN SPACEalone live 2012

19. Januar 2013
Beogradski sintisajzerist-solipsist Alone je objavio živi album "Live 2012". Album je sniman tokom koncertno veoma aktivne sezone, u Beogradu, Ljubljani i Pančevu. Dvanaest zastupljenih numera su ekskluzivne ovom izdanju - mnoge od njih nisu nikada objavljene, a one koje to jesu, ovde se nalaze u novim, rekonstruisanim verzijama. Tonski zapis je studijskog kvaliteta. Svaki primerak numerisanog CD-r izdanja sadrži i različitu fotografiju. Disk se može poručiti putem emaila kontakt po ceni od 450 dinara [poštarina unutar srbije je uračunata u cenu].Ujedno prilažemo dokumentarni video isečak sa skorašnjeg Alone koncerta [ova verzija nije zastupljena na live izdanju].

1. Februara od 21h u Beogradskom klubu žica održaće se redovna Flexipunk igranka. Ovaj put uz nitkova, muziku bira i Cakić iz synth-noir dueta Videododir. Na programu do ponoći je plejada penzionerskih valcera. Od ponoći je moguće proširenje tematike na
cold wave, hot wave, tropicold.

flexipunk waltz

A sutradan u Subotu uveče će, u Pančevačkoj Elektrici, dotični Videododir nastupiti uživo. Oba događaja su besplatna, ali ponesite novčanik jer će se prodavati nova izdanja: Fast DeadBoy, Pigeons In Space, Alone...


sertifikat nebriga
23. Decembar 2012
Tri nova izdanja sa sertifikatom: NEBRIGA
Asocijacija proširuje koncept započet kompilacijom Električna Post-Yu NEBRIGA i uvodi instituciju SERTIFIKAT: NEBRIGA. Dela i manifestacije koje potpadaju pod nebrižni diskurs od sada će nositi ovaj ekskluzivni pečat.
Kao prvo oficijelno Sertifikovanje Nebrigom, predstavljamo vam triptih besplatnih izdanja starih i mladih nebrižnika - ZMIKEO!, INSANE EYES i ILEGALNE EMOCIJE. Preuzimanje na ovom linku.

Promocija izdanja održaće se na Flexipunk svetkovini 29. Decembra u Žici.
Subota 8. Decembar 2012
od 23 časa u klubu Drugstore u Beogradu
VOLUNTARY BODY/WORK CAMP:
ZARKOFF / POPSIMONOVA / DUNDUEW

popsimonova zarkoff

ZARKOFF je jedan od glavnih aktera novije hrvatske elektronske scene. Od 2005. razvija estetiku baziranu na cyberpunku, EBM-u i novomilenijumskom electro-bitu. Deo je FlorenceFostersFanClub dvojca i sarađuje sa Sumerian Fleet. Nastup u Beogradu će biti u kiborg-kombo formatu: glas, gitara, klavijature + mašine.

POPSIMONOVA je one-woman techno-industrial act. Energično i zamišljeno, a na momente i zastrašujuće. Nekada deo dvojca Dekolaž, već nekoliko godina praši stejdževima po Evropi. Objavljena je na Radio Resistencia kompilaciji kod Enfant Terrible, i uskoro na Romance Moderne. Bonus za ovaj nastup su dve zajedničke kompozicije.

Muziku za ovu priliku bira bonvivan Beograd-andergraunda DUNDUEW: sve od glama i surfa, preko elektra do industrial noisea.
300 din na ulazu.lazy yva

Zabava DIBIDUS:
U Četvrtak 6. Decembar 2012. od 21 čas u Beogradskom klubu Žica LAZY YVA [lepša polovina toy george-a] pušta zabranjene spojeve: bebop i bip hop, postpunk i acid house, electro salsa i weird disco. Protivprirodni greh, raskalašni smeh. Nema cenu [ko nema venu].zastrana1. Decembar 2012.
Beogradski poligamni tandem ZASTRANIENIE je pokrenuo seriju svojih izdanja pod imenom 3A-CTPAHA. Prvo izdanje u seriji se može naći na oficijelnoj bandcamp stranici projekta, ili poručiti u fizičkom obliku [sa bonus pesmom i osmostranim A5 pamfletom] standardnim insajderskim kanalima. Ovaj put nešto između zabavne i narodne.videododir yvaPetak 30. Novembar 2012.
U kulturnom centru Dragstor održaće se muzička manifestacija sezone, povratnički nastup avant-sint komboa VIDEODODIR, posle višegodišnjeg samoizgona sa scene. Ujedno će nastupiti i novootkrivena aperol spritz elektro zvezda YVA & THE TOY GEORGE, a muzak će strogo i pravedno birati Danica Tešić [To Lose Control] i Nitkov [Flexipunk]. Ulaznice će na vratima koštati 300 rsd.fast deadboyU Subotu 24 Novembra od 21 čas u beogradskom klubu Žica uživo će nastupiti dva ekskluzivna minimalistička elektronska projekta

Fast DeadBoy
Yva & The Toy George
uz haotičan odabir pesama kojim će se baviti Igger, Yva i Nitkov.

Domaćini večeri Nema Tog Podruma i Flexipunk za ovu priliku raspisuju TENDER za plesačice na performensu Fast DeadBoya. Traže se atraktivne devojke koje bi plesale tokom par numera, pod unikatnom maskom koju je za ovu namenu kreirao Fast DeadBoy lično. Honorar sačinjava avansni deo [alkoholni napitak pre performensa] i ostatak [unikatna maska posle performensa]. Zainteresovani talenti nas mogu kontaktirati na mejl: mejl.

Za detalje o programu i izvođačima zgazite na ovo.
U Četvrtak 25 Oktobar od 21 Čas u beogradskom klubu Žica, biće priređena
Flexipunk zabava i Alone koncert

flexipunk

Dežurni selektor Old / New / Next Wave i ElectroPunk muzike biće Nitkov. Ulaz će biti besplatan.
opširnije18 Oktobar, 19:30, kulturni centar Rex


Zavod za istraživanje
Reč  slika  zvuk

zavod za istrazivanje

Predstavljanje metodologije i prakse fizičkih i mentalnih ogleda službenih lica 000a [Danijel Savović] i 000b [Nikola Vitković], kroz sledeći program:

19:30 "Uvodno" [projekcija, 000b]
Upoznavanje sa principima i metodama kojima zavod za istraživanje eliminiše estetičko-utilitarni kodek prilikom istraživanja devičanskih pojava, sa ciljem sticanja novih uvida u stvarnost, zarad opšteg podizanja svesti o istoj. Ključni pojmovi: estut, utirač, devičanstvo, stvarnost.

20:00 "Visoka umetnost" [izložba, 000a]
Dokumentacija i materijalna građa kabinetskog ogleda kreiranja izolovanih polja i sistema. Zamišljene pojave promenjive gustine i temperature svetlosti su projektovane na vizuelni plan, sa učinkom podizanja opšteg nivoa devičanstva u fizičkom okruženju. Konstruisanje kosmičkih oblika u minimalnom i neutralnom materijalu. Ključni pojmovi: grafit, mastilo, hartija, polje, osećaj, informacija, prostor, vreme, kretanje, sistem, čestica.

20:00 "Poslednja muzika" [zvučni zid, 000b]
Snimci nastali 1920 u Visiji, na vrhuncu ere transhumanističkog idealizma. Konačni stadijum radikalnog redukovanja estetskog u muzici ne označava njenu smrt, već transformaciju u novo, čisto polje stojećeg zvučnog talasa. Restauraciju arhivskog snimka je izvršio Alone in heaven. Ključni pojmovi: Visija, 1920, suprematizam, idealizam.

20 Oktobar od 18 do 21h
Služba za javno informisanje zavoda za istraživanje, besplatna stručna pomoć.
Nitkov: "Ako ne prekineš, rizikuješ da ti se pridružim"
CD-r u prodaji

u Srbiji
u Hrvatskoj
nitkov novo doba
Novo Doba 001

ručno šiveni omot sa sito štampom, ilustracije Vuk Palibrk
kontakt za poručivnje
nitkov listen loudset!
Slušaj Najglasnije!

rasklopivi digipek, ilustracije nitkov
kontakt za poručivnje

Samouki prosvetitelj i stoik sa ritam mašinom u desnoj ruci i mikrofonom u levoj, kao sa šestarom i terazijama, nitkov improvizuje monotone, moralne pesme sa pedagoškom dozom sadizma, a rezultat je električni proto punk između Discipline Za Pionira i Klub Morala. Materijal je izveden prvi i poslednji put zauvek, uživo u Domu Omladine Pančevo, Decembra 2010 godine.
Oduprite se stihiji zabave zdravom dozom mazohizma.Nacionalna Asocijacija za Umetnost i Kulturu odobrila je upotrebu ovog albuma u nastavne svrhe u svim osnovnim školama, srednjim školama i fakultetima humanističkih nauka za nastavnu 2012/2013 godinu rešenjem broj 650-02-00041/2012-06, Septembra 2012 godine.Fast Deadboy "Predragons keep your beauty /
Nek ad proždre" NBIDE#14-15

fast deadboyU novom kolu audiofilskih izdanja belgijsko-srpske kulturne komore Nema Tog Podruma, među muzejskim unikatima psihosomatskih devijacija poput Harry Merry, Asian Women on the Telephone i Egg Eggs, 1. oktobra će biti objavljena dupla kaseta kragujevačkog projekta Fast Deadboy, nedavno predstavljenog na kompilaciji Crni Pek. Ova časna starina jugoslovenske hometaping, industrial, punk i mail art scene predstavljena je u ništa manje nego megalitnom izdanju, dostojnom njegovog radikalnog umetičkog izraza. Dve kasete predstavljaju staru analognu i noviju digitalnu stranu Fast Deadboyevog lica - koje je uvek jednako hermetično. U pitaju su reizdanja raritetnih albuma
Predragons keep your beauty iz 1987, i konceptualnog prepeva Gorskog Vijenca Nek ad proždre iz 1998. Osim čekića i dleta, slušaocu bi mogli koristiti i protivkošmarni talismani ukoliko fantomski kamen bude držao u stanu a ne u dvorištu. Asocijacija svesrdno preporučuje ovaj unikatni proizvod [koji se može poručiti putem emaila ignacedb at hotmail dot com] i sa zadovoljstvom najavljuje da će u drugom kolu edicije Crni Pek biti premijerno objavljen Fast Deadboy album Najezda skakavaca, na kompakt disku pod rednim brojem 2.ALONE uživo u Parizu i Briselu
Mono-orkestar mašina pod imenom Alone, čija su se dela našla i u katalogu Asocijacije, prezentovaće svoj eksperimentalni pop repertoar u Parizu i Briselu, četvrtog, odnosno šestog Oktobra. Do detalja o ovim ekstravagantnim manifestacijama ćete doći pritiskanjem sledeća dva plakata.

alone paris

alone briselU Beogradskom klubu Žica, u Petak 24. Avgusta 2012, od 21h, održava se
FLEXIPUNK manifestacija, posvećena futuro-nostalgičarima, elektrobajkerima, labilnim romanticima i muziku old wave / electropunk / minimal synth i slične provenijencije. Kurator plejliste je nitkov, koji će predpremijerno predstaviti i nekoliko predstojećih popularno-muzičkih izdanja Asocijacije. Posetioci će moći da kupe poslednje primerke dosadašnjih izdanja asocijacije. Dobrodošli na flexipunk, ulaz je slobodan.
flexipunk.blogspot.com

flexipunkBalkan pirates tour

balkan piratesDokumentarni film 'On the quest for BEOGRAD UNDERGROUND' španskog reditelja Muriela Buzarre se otisnuo na evropsku turneju. Do sada je prikazivan na brojnim mestima u Španiji, Francuskoj i Italiji, a uskoro ponovo stiže i u Srbiju. Lokalna muzička i grafička podrška će se pridružiti ekipi filma na regionalnom i istočnoevropskom krilu multimedijalne turneje: projekti Alone i Lenhart Tapes, kao i izložba stripova objavljenih u antologiji Distorted Mirror, u izdanju Elektrike iz Pančeva, sve to praćeno prezentacijom kompilacije Crni Pek. Moguće je da ponegde umesto Alone nastupi Magma Trakt.

laika-harry merryOd predstojećih koncerata i projekcija, posebno ističemo prvo veče turneje koja počinje u beogradskom klubu Laika, 28. Juna u 20h. Povrh brojnih lokalnih muzičara [navedenih niže u spisku], Kriptična etiketa i radio emisija Nema tog podruma dovodi šarmantnu zvezdu u usponu iz Roterdama poznatu kao
Harry Merry. Ulaz se ne naplaćuje ali dobrotvorni prilozi [za gorivo i hranu] su dobrodošli.

28. Jun - Laika, Belgrade, Serbia [Harry Merry,
Alone, Transeen, Antitelo, Flexipunk mix by Nitkov, Shonegrad O'Connor + izložba Žvrlj drlj]

29. Jun - Muszi, Budapest, Hungary [Lenhart Tapes]
30. Jun - Fluc, Wien, Austria [Lenhart Tapes]
1. Jul - Roter Bogen, Wien, Austria [Alone + promocija kompilacije Crni Pek]
2. Jul - Freiraum E.V., Zittau, Germany [Alone
+ promocija kompilacije Crni Pek]
3. Jul - Skorbut, Leipzig, Germany [Alone]
4. Jul - Werk.Stadt.Laden, Dresden, Germany [Alone
+ promocija kompilacije Crni Pek]
5. Jul - Loophole, Berlin, Germany [Alone]
10. Jul - Das Gaengeviertel, Hamburg, Germany [Alone]
12. Jul - Baustelle Kalk, Cologne, Germany [
+ promocija kompilacije Crni Pek]
14. Jul - Open Air Ottensheim, Ottenshaim, Austria [Alone]
17. Jul - Grossman, Ljutomer, Slovenia [+ izložba ilustracija N. Vitkovića Necroicon]
18. Jul - Menza Pri Koritu, Ljubljana, Slovenia [Alone]
19. Jul - Medika, Zagreb, Croatia [Alone]
20. Jul - Leglo, Bihać, Bosnia And Herzegovina [Alone]
21. Jul - Fis, Sarajevo, Bosnia And Herzegovina [Alone]
Nauk