Mason Lindahl

When:
26. January 2023. @ 20:00
2023-01-26T20:00:00+01:00
2023-01-26T20:15:00+01:00
Where:
Book caffe Dnevni boravak
Ciottina ul. 12a
51000
Rijeka

Američki kantautor Mason Lindahl premijerno u Rijeci!

četvrtak, 26.1.2023. od 20h, @Book caffe Dnevni boravak

U Rijeku premijerno stiže američki gitarist i skladatelj Mason Lindahl. Na aktualnoj turneji promovira svoj zadnji album “Kissing Rosy in the Rain”.

  Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog kapaciteta potrebno je svoj dolazak potvrditi na e-mail: info@distune.org. Za rezervaciju je preostalo 15 mjesta.

Mason Lindahl
Masonovo najnovije izdanje, “Kissing Rosy in the Rain” iz 2021., dolazi nakon dugih 12 godina od svog posljednjeg albuma. Objavljen za izdavačku kuću Tompkins Square čiji je vlasnik Josh Rosenthal savršeno sažeo svoje prvo slušanje: “Odmah mi se svidjela. Nešto me u španjolskoj gitari podsjetilo na Leonarda Cohena. Bilo je zvučnih artefakata po cijeloj snimci poput malih uskršnjih jaja. Glazba je bila očajnički tužna i mračna, ali nekako ohrabrujuća i puna nade. Jednostavno sam to obožavao. Mason je to učinio. Stvorio je vlastiti zvučni svijet. I samo je njegovo.”

Samopoistovjećivanje s osjećajem praznine, kaosom beskrajnog toka misli. Mason pronalazi mir u nijansama i nalazi više u manjem. Napisane pjesme su proizvod borbe pojedinca da nađe mir uma. Seks ispod zvijezda, krošnje koje se čupaju i okreću u oku uragana, teška kiša, oštri vjetrovi na novoj koži i mir u pošasti glavne su inspiracije iza njegovog posljednjeg albuma “Kissing Rosy in the Rain”.Bliži je Tchaikovskom nego (John) Faheyu, uz mekšu i nasilniju notu. Zvuk albuma opisuju glasni, intenzivni arpeggio, te dugačke pauze koje polažu temelje za klimaktično i visceralno iskustvo u glavama slušatelja.

Ljubitelji Leonarda Cohena, Townes van Zandta, Joan Shelley, Ryleya Walkera, Damiena Jurado-a dolaze na svoje.

Zajedničku organizaciju potpisuju Dnevni boravak i Distune promotion. Program je podržan od strane Zaklada Kultura nova.

FB event

video

Leave a Reply