SUDA – predstavljanje produkcije na temu održive digitalne umjetnosti

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno medijske umjetnike_ce na predstavljanje produkcije na temu održive digitalne umjetnosti u subotu 17.12.2022. od 12:00h do 16:00h u PEEK&POKE računalnom muzeju, Ulica Ivana Grohovca 2, Rijeka.

Sesija će predstaviti mogućnosti stvaranja i dijeljenja interaktivnih i skriptiranih računalnih postava s fokusom na slobodan softver, otvorenu kulturu i ponovnu uporabu hardvera. Teme će dotaknuti pitanja postavljanja računalnih komponenti, skriptiranja operativnog sustava, pripreme za interakciju posjetitelja_ica i predstavljanje generativne umjetnosti u fizičkim i mrežnim kontekstima.

Raspored

12-12:45h Vedran Gligo: Umjetnička serverska instalacija

13-13:45h Ian Keaveny: Desktop kao izvedbeni prostor

14-14:45h Hugo Baranger: Generativni zvučni sustavi

15-15:45h Dina Karadžić: Osnove umjetničkih mrežnih sučelja

Ulaz je besplatan uz predbilježbu. Radni jezik događanja je engleski.
Više detalja dostupno je na poveznici: formatc.hr/medialab-2022-suda

SUDA je kontinuirani projekt mediaLAB grupe, s fokusom na istraživanje varijeteta umjetničkih serverskih postava u okvirima održivosti, ekologije i etike u digitalnoj umjetničkoj produkciji. Grupa je aktivna od 2019. otkad je kreirala: otvoreni manifest i automatizirani esej, prijedlog autonomnog solarnog servera i generativne publikacije, straživanje slobodnih varijacija operativnih sustava u simbiozi sa serverskim skulpturama a svoj proces dijeli putem otvorenog wikija i u javnim događanjima kao što je prijenos BIOS performansa (dostupan ONLINE pri hacklab01.org, 14.12.2022, od 18h).

Predstavljanje nastaje u suradnji grupe mediaLAB programa Inquiry Inc. umjetničke organizacije Format C te Hacklab01 projekta i PEEK&POKE računalnog muzeja. Produkcija je podržana financijskim sredstvima gradskih ureda za kulturu Grada Rijeke i Grada Zagreba te Ministarstva kulture i medija RH i Zaklade Kultura nova.

Leave a Reply