D.I.Y. Punk Juriš: Sukob, Eke Buba, U.B.T. i Rules u dvorištu Medike

Ovog ponedjeljka, 22. lipnja, bili smo u dvorištu Medike gdje je povodom Dana antifašističke borbe organiziran D.I.Y. Punk Juriš.

Video zapis s koncerta.

 

Nakon poduže koncertne pauze, izazvane korona virusom, vratili su se i punk koncerti u grad, kako je krenulo s porastom zaraženih u zadnjih par dana nisam ziher da će ih biti još puno, ali je bilo lijepo vidjeti uživo, na otvorenom i to još po danu, dobar dio sudionika tzv. zagrebačke punk scene. Ekipica koja se počela okupljati u podnevnim satima mogla je u dvorištu Medike razgledati i kupiti fanzine, majice, bedževe, zakrpe, kazete i ploče na štandovima s distribucijom, a moglo se i prizalogajiti kod Food Not Bombsa i popiti u Attacku. Koncertni dio programa započeo je malo poslije 18 sati nastupom angažiranog hardcore punk benda Sukob, nakon kojeg je uslijedio nastup sirove hardcore punk mašine U.B.T.-a,  pa je na red došao r’n’r-om nabijen hardcore punk bend Rules i za sam kraj ostao nam je speed punk bend Eke Buba. Naravno to nije bilo sve, pa su nam od 21 sati na dalje punky reggae party priuštili Burek3000 i Viva La Chama.

SUKOB

 

U.B.T.

 

RULES

 

EKE BUBA

 

BUREK3000 b2b w/ VIVA LA CHAMA

 

Sve u svemu, baš smo se dobro proveli i nadam se da će se praksa organiziranja punk koncerata u dvorištu Medike nastaviti i nakon korone, SFSN.

Joža

https://ubtnoise.bandcamp.com/

https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/s-t-cs

https://fyourules.bandcamp.com/

Leave a Reply